Gordon Ramsay deelt zijn fortuin niet met kroost

10 april 2017 14:54 | sterren | Door Televizier

© BBC Worldwide

Wie denkt dat de vier kinderen van Gordon Ramsay een luizenleventje leiden heeft het goed mis. De schatrijke Britse topkok onderwerpt zijn nageslacht aan een Spartaans regime.

Gordon (50) en zijn vrouw Cayetana zijn het er over eens dat hun kroost het niet te makkelijk mag hebben. Ramsay heeft inmiddels een slordige 164 miljoen euro bij elkaar gekookt, maar de kans dat de kinderen daar iets van zien na zijn dood is uitgesloten.

Niet gemeen

In een interview met de Britse krant de Telegraph licht Ramsay zijn opvoedkundig beleid toe: "Het is niet gemeen bedoeld; we doen het met name om ze niet verwend te maken. Onze kinderen hebben een compleet ander leven dan ik vroeger. Ik heb keihard gewerkt om uit de rotzooi waarin ik opgroeide te ontsnappen en ze zijn dankbaar, niet verwend."

Niet hard genoeg gewerkt

Gordon lijkt wel wat door te schieten in zijn sobere, welhaast Spartaanse manier van opvoeden. Zelfs op vakantie kan er namelijk niet een beetje luxe vanaf. De kids vliegen steevast tweedeklas terwijl pa en ma Ramsay comfortabel in de business class plaatsnemen. Ramsay vindt het niet meer dan logisch: "Ze hebben in de verste verte niet hard genoeg gewerkt om dat te verdienen. Op die leeftijd, en dan zouden ze businessclass moeten vliegen? Zeker niet. Daar zijn we heel streng in."

Lees ook: Gordon Ramsay geeft tegen betaling online kookles

Meer over