Gebarentaal

Gordon verrast met eigen naamgebaar

19 juli 2022 19:03 | sterren | Door Jef Willemsen

© Talpa
Gordon is vanaf heden ook een begrip onder doven- en slechthorenden. De entertainer ontving een eigen naamgebaar.

Gordon ontving zijn eigen naamteken van gebarentolk Robin Frings (27) in een hilarisch filmpje dat het SBS-gezicht deelde op social media. 

'Wat groter'

Op zijn gebruikelijke geinige wijze laat Gordon zijn non-verbale vaardigheden zien. Het Talpa-gezicht bleek al geoefend te hebben met gebarentaal en vond zelf dat zijn naamgebaar wat groter had mogen zijn. 

BN'ers

Sinds enkele maanden gaat Frings, ook te zien als muziektolk bij Zappelin, bij bekende Nederlanders langs om ze hun speciaal gekozen naamgebaar te leren. De gebaren dienen een nuttig doel, zo vertelt Robin: "Zeker bij bekende Nederlanders die regelmatig op tv komen. Zonder naamgebaar moeten tolken een naam steeds vingerspellen."

Officieel

De afgelopen tijd kregen onder anderen Bas Smit, Dan Karaty, Steven Kazan en Jochem Myjer hun eigen gebaar. Binnenkort gaat Frings ook langs bij mensen als Bridget Maasland en singer-songwriter Flemming. Robin kiest de gebaren op basis van wie iemand is, het karakter, hobby of kenmerken. Vooral bij BN'ers is de kans aanwezig dat de gebaren erkend worden en een plekje krijgen in woordenboeken en bij het gebarencentrum.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door robinfrings (@robinfrings)

Meer over