Gordon wil ouderenstichting oprichten

Gordon gaat een ouderenstichting oprichten. Uit een emotioneel Facebookbericht van zijn hand blijkt dat de dood van Theo Wilhelm hem niet in de koude kleren is gaan zitten. 

Geer en Goor-kandidaat Theo Wilhelm heeft een hoop los gemaakt bij Gordon: “Lieve vriend, bedankt dat je er was, voor je geweldige verhalen, je innemende lach, je liefde voor Gerard en mij. We zullen je nooit vergeten,” zo meldt de RTL-ster die samen met Gerard Joling de uitvaart van Theo financierde.  

Stichting

De presentator wil nu de Theo Wilhelm Stichting oprichten, zodat ook eenzame ouderen een mooie begrafenis of crematie krijgen. De tv-persoonlijkheid kwam op dit idee nadat een uitvaartverzorgster hem vertelde dat maandelijks vier tot tien mensen begraven of gecremeerd worden zonder iemand erbij.

 

Eenzaamheid

In het 500 woorden tellende bericht beschrijft Gordon het leven van Theo en de indruk die hij achterliet: “Je was een van de eerste roze ouderen die in het homohuwelijk stapte. Achter het geluk kwam na de dood van je partner een hoop verdriet. Verdriet van de eenzaamheid die tot je kwam en wat voelde je je in de steek gelaten door de maatschappij.”

“Mede door jou gaan Geer en ik door met de ouderen in Nederland, omdat er net als jij nog zoveel mensen diep in de eenzaamheid zitten en geen uitweg meer zien,” stelt Gordon. En dat doen ze. Volgend jaar komt de serie Geer en Goor naar verwachting weer terug. Binnenkort brengt het komische duo de single Eenzaam en alleen uit, die gaat over de eenzaamheid onder ouderen. En nu is het dus ook wachten op de stichting.

Lees ook:

Gordon: Omroep MAX moet geld inzamelen voor ouderen

Reageren