GTST-actrice Robin Martens doet heftige onthulling in RTL Late Night

Een bijzonder triest verhaal van Robin Martens in RTL Late Night. Toen de actrice pas vier jaar oud was, kreeg ze het vreselijke nieuws te horen dat ze leukemie had.

Hoewel Robin er liever niet over praat, deed ze nu toch haar verhaal in het kader van Sta op Tegen Kanker. Het is voor het eerst dat Robin vertelt over haar jeugd en zelfs de meeste van haar GTST-collega's weten het niet. "Ik ben er nooit open over geweest, dus eigenlijk weten ook niet zoveel mensen wat ik heb gehad."

Diagnose

"We kwamen erachter dat ik bloedarmoede had. De dokter gaf me vervolgens een ijzerpilletje en zei dat het wel goed zou komen. Maar een week later kreeg ik pijn in mijn arm. Ik moest dus weer naar de dokter en toen stuurde hij me meteen door naar het ziekenhuis, waar vervolgens leukemie werd geconstateerd. De volgende dag begonnen ze meteen met de behandeling", vertelt de GTST-ster.

Chemotherapie

Hoewel ze nog heel jong was, is de vreselijke chemotherapie haar altijd bijgebleven. "Ik kreeg één keer in de maand een ruggenprik en een beenmergpunctie. Dat is toch wel een traumatische ervaring geweest. Ik heb de rest redelijk onbewust meegemaakt, maar dat is me wel bijgebleven."

Haaruitval

Wat haar ook is bijgebleven is het verlies van haar mooie haar. Robin’s moeder bracht daar een creatieve oplossing voor. "Mijn haar viel uit en toen heeft mijn moeder een vlecht erin gemaakt en ze knipte die af om te bewaren. Ik kreeg vervolgens een rood hoedje op en op school werd dat hoedje weleens afgepakt door twee jongetjes. Dat weet ik nog wel ja. Juffen werden daar trouwens wel heel boos om."

Kankerpatiëntjes

Robin is een groot voorstander van Sta op Tegen Kanker. Volgens de actrice is het een mooe manier om kankerpatiëntjes te helpen. "Ik wil graag hulp bieden door naar kinderafdelingen te gaan. Ik zit in de positie dat kinderen me als voorbeeld zien en onder de kinderen ben ik, nou ja, populair".

Sta Op Tegen Kanker

Op woensdag 22 januari om 21.30 uur zendt Nederland 1 de benefietshow Sta Op Tegen Kanker uit. Doel is om zoveel mogelijk nieuwe donateurs te werven voor KWF Kankerbestrijding. De vorige tv-actie leverde 30.403 nieuwe donateurs op. Het aantal liep na de uitzending nog op naar 39.296. 

Reageren