Voor de zekerheid...

Hélène Hendriks onverwacht weg bij Vandaag Inside na positieve coronatest

23 december 2023 07:34 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Een onverwachte wisseling van de wacht in de laatste Vandaag inside van het jaar. In eerste instantie zou Hélène Hendriks aanschuiven, maar de presentatrice moest op stel en sprong weg na een positieve coronatest.

Hélène Hendriks was de beoogde tafelgast in de slotuitzending van Vandaag inside. Niet alleen omdat ze een vaste waarde is op vrijdagavond, maar ook omdat ze vanaf maandag 1 januari De oranjewinter presenteert. Maar de presentatrice schitterde vrijdagavond door afwezigheid.

Corona

Wilfred Genee legde uit waarom niet Hélène maar Eveline Stallaart tussen René van der Gijp en Johan Derksen zat. Vlak voor de uitzending had Hendriks in een impuls een coronatest gedaan omdat er wat ophef was over een redacteur die voortdurend liep te hoesten maar negatief testte. Bij Hélène was de uitslag wel positief waarna ze besloot het zekere voor het onzekere te nemen en haar huis te gaan. 

'Griepje'

Dat besluit is in lijn met de nieuwe coronarichtlijn van minister Kuipers die stelt dat mensen met ziekteverschijnselen beter in thuisquarantaine kunnen. Wilfred Genee vindt het wat overtrokken: "Ja, moet dat eigenlijk nog? Ze mankeert helemaal niets. Het is toch een heel klein griepje?"

Vooralsnog lijkt de coronabesmetting van Hendriks de start van De oranjewinter niet te belemmeren.

Meer over