Henkjan Smits opgenomen in ziekenhuis

Henkjan Smits is gisteren opgenomen in het ziekenhuis.Tijdens de dagopname werd bekeken of hij goed geneest van prostaatkanker.

Gelukkig lijkt er niets ernstigs aan de hand te zijn met Henkjan. Aan het AD laat de tv-persoonlijkheid weten dat de genezing van de wond werd gecontroleerd en dat de katheter uit zijn blaas is verwijderd. Vrijdagochtend mocht hij weer naar huis.

Smits is optimistisch

Vorige week werd Smits geopereerd aan zijn prostaat nadat daar kanker was geconstateerd. Hoewel hij maandag pas hoort of een vervolgbehandeling nodig is, is Henkjan positief. Hij vertelt: "Ik ben het tegenovergestelde van een hypochonder en ga als rasoptimist altijd uit van goed nieuws. De pijn na de operatie wordt per dag minder, maar ik loop nog steeds als een krakkemikkige oude man."

Smits liet eerder weten deze positieve instelling overgenomen te hebben van zijn goede vriendin Susan. Zij overleed vorige week aan de gevolgen van borstkanker.

Jonge God

Henkjan hoopt snel van zijn oude mannen-loopje af te zijn. Hij hoopt na september weer aan de slag te kunnen gaan. "Ik hoop weer als een 'jonge god' de draad van mijn leven op te pakken", aldus Smits.

Reageren