Interview: Gaby Blaaser, bekend als Sacha Kramer uit GTST

Gaby Blaaser (28) maakte een verpletterende entree in GTST als Sacha Kramer. Hoe kijkt de kleindochter van acteur Jan Blaaser, bekend van SpangaS, tegen haar rol aan?

Wat voor type is Sacha?

‘'Sacha is lief, ontwapenend, een beetje naïef en creatief. En ze gaat met een grote boog om conflicten heen. Zo is zij gewoon, ze wil alles goed doen. Ik ben zelf iemand die de confrontatie niet opzoekt, maar als het moet, wel aangaat. Sacha loopt er het liefst vandaan, ze draait overal omheen. Ze studeert voor interieurstylist. Of ze alle locaties in Meerdijk een ander aanzien gaat geven? Dat zou zo maar kunnen. Ik ben mijn personage nog aan het ontdekken. Ik kan nog veel kanten met haar op.” 

Helpt het dat je ervaring hebt met het spelen in een soap?

„Dat helpt wel iets, ja. Die snelheid bij het opnemen ken ik van SpanGas en ONM. Dat ben ik wel gewend. Het verschil met SpangaS is dat we toen allemaal tegelijk begonnen met opnemen en dat we dus allemaal zoekende waren. GTST loopt al heel lang heel goed, toen ik aan deze rol begon. Je komt in een goedlopende, geoliede machine terecht. Ik moet zeggen dat ik ontzettend lief ben opgevangen door iedereen. Ik deel een kleedkamer met Barbara Sloesen (Anna Brandt in GTST). Zij speelt net iets langer in de serie dan ik. Het is fijn dat we er samen over kunnen kletsen. Daar heb ik veel aan.” 

Beschouw je deze rol als een  doorbraak in je carrière?

„Ergens wel. Toen ik acht jaar geleden begon met acteren en mensen me vroegen in welke serie ik ooit wilde spelen, zei ik: ‘GTST’. Dat was mijn droom en die is uitgekomen. Ik was een groot fan van de serie: ik keek er altijd met mijn moeder naar. Nu ik er zelf in speel, heb ik het gevoel dat ik erg op mijn plek zit. Het voelt heel speciaal voor mij. In de toekomst zou ik ook programma’s willen presenteren, maar nu ben ik erg gefocust op GTST.” 

Wat zou Jan Blaaser, je grootvader, ervan hebben gevonden?

„Ik had het hem graag willen vragen, maar ik was pas twee toen hij overleed. Heel jammer, want ik had veel van mijn opa kunnen leren. De drang om te acteren zal ik wel van hem hebben. Ik hoop dat hij op z’n wolk zit te kijken en dat hij trots op me is. Ik denk het wel.” 

Nieuwe personages in GTST hebben vaak een geheim. Sacha ook?

„Een geheim? Dat kan ik niet vertellen, dan moet je maar gaan kijken. Anders is de spanning eraf.” Lachend: „Het geheim van Sacha is geheim.”

Televizier sprak ook met GTST-nieuwkomer Miro Kloosterman.

Reageren