Interview: Janny van der Heijden over Heel Holland Bakt

13 december 2014 16:00 | sterren | Door Televizier

Jurylid Janny van der Heijden is samen met met Menno en jurylid Robèrt van Beckhoven, te zien in de kerstspecial van Heel Holland Bakt. Wat heeft zij met Kerst?

„Met Kerst wordt er bij ons veel gegeten. Op Kerstavond beginnen we met eten, dan pakken we cadeaus uit met de kinderen. De volgende dag gaan we brunchen, ’s avonds weer eten en de volgende dag dineren we met vrienden. Dat is een hele happening waar lang van tevoren over wordt gemaild. Wat gaan we maken?” 

Uitpakken

„Ik vind het ook heerlijk om zelf culinair uit te pakken, maar dan wel op zo’n manier dat je last minute weinig hoeft te doen. Gelukkig kun je veel dingen, zoals een dessert, al dagen van ­tevoren maken. Dat haalt de druk er een beetje af. Net zoals op tijd boodschappen doen. Zul je net zien dat een cruciaal ingrediënt uitverkocht is. Dat vergt wat planning, maar er is niets erger dan last minute stress. Ik raad mensen dan ook altijd aan om bij stress een gang te laten vallen, of een saus weg te laten.” 

Bakkende Nederlander 

„Ik ben al heel lang bezig in dit wereldje en krijg nu ineens heel leuke reacties op straat. Het fijnste vind ik als mensen zeggen dat ze geïnspireerd zijn door Heel Holland Bakt en dat ze nu dingen maken waarvan ze nooit dachten dat het mogelijk zou zijn.” Dat gebeurt hopelijk ook met de ‘Winters witte vruchtentaart’, waarvan het recept op de volgende pagina staat. „Het lastigste aan deze taart is het boodschappen doen, want er gaat veel in. Maar geloof me: iedereen kan ’m maken. En als je dat een paar dagen van te voren doet, wordt-ie zelfs nog lekkerder omdat de ingrediënten dan een huwelijk aangaan.” 

Janny onthult haar geheime Kerstrecept zaterdag op Televizier.nl!

Meer over