Interview: Josje Huisman over haar rol in Fashion Planet

Josje Huisman heeft een rol te pakken in de nieuwe Nederlandse dramaserie Fashion Planet op Net 5. De serie gaat over een modetijdschrift dat failliet dreigt te gaan.

Josje (27) vertolkt de rol van Ellis, die terecht komt bij het slechtlopende modetijdschrift Fashion Planet. Ze solliciteert naar een stageplek maar wordt verassend genoeg de assistente van de nieuwe hoofdredacteur. Televizier interviewde Josje over haar nieuwe acteeruitdaging.

Normaal ben je natuurlijk zangeres in K3. Waarom opeens deze overstap naar acteren?

,,Bij K3 heb ik natuurlijk al een comedyserie gedaan en twee bioscoopfilms (K3 Bengeltjes, K3 Dierenhotel red.) Het is ook niet zo dat ik K3 beu ben, maar het is wel erg leuk om iets anders te doen en op televisie te komen.”

Vind je het ook spannend om nu op televisie te komen?

,,Ja ik vind het zeker spannend, je ontmoet allemaal nieuwe mensen… Heb er wel de kriebels van! Maar gelukkig is het ontzettend leuk om te doen.”

Waarom denk je dat Fashion Planet een succes gaat worden op Net 5?

,,We hebben in elk geval genoeg middelen om van Fashion Planet een succes te maken. Ik heb ontzettend leuke collega’s en het is een fijne serie over mode die verschillende kanten heeft. Er zit humor in, maar kan ook serieus zijn.”

Hoe ga je de rol in Fashion Planet combineren met K3?

,,Het is natuurlijk wel veel heen en weer racen de hele tijd. Het is erg druk en er is soms weinig tijd, maar uiteindelijk lukt het allemaal wel.”

Je speelt de rol van Ellis. Kun je wat vertellen over je personage? Lijk je op haar?

“Ellis is een meisje uit een klein dorp dat naar de grote stad vertrekt. Ze is ontzettend ambitieus en wil er graag bij horen. Daar herken ik mezelf wel in. Ook ik had de ambitie om naar de grote stad te gaan en er bij te horen.”

Heb je zelf veel met mode?

,,Ja bijna net als ik elk meisje houd ik van winkelen en me mooi aankleden. In de winkel koop ik ook vaak van verschillende modetijdschriften. En voor de rol van Ellis mocht ik gelukkig veel modekleding aan.”

Wanneer gaat Fashion Planet in première?

,,Op 11 maart 2014. Allemaal kijken natuurlijk!.”

Meer over:

Reageren