Interview: Kees Tol over het winnen van de Talent Award 2013

Kees Tol viel vorig jaar dubbel in de prijzen. Wie Is De Mol? won de Gouden Televizier-Ring en hij werd zelf uitgeroepen tot Televizier Aanstormend Talent. Bijna een jaar later blikt hij terug op deze magische avond.

Je had niet verwacht dat je de Televizier Aanstormend Talent Award zou winnen. Waarom?

‘’Eerlijk gezegd was ik er totaal niet mee bezig. Ik was dan ook verrast toen ik mezelf ineens voorbij zag komen op de longlist van kanshebbers. Toen bij RTL Boulevard de top-drie voor de Televizier Aanstormen Talent Award werd bekendgemaakt en ik daar óók bij zat, was ik stomverbaasd. Maar ik begon er ook wel zin in te krijgen. Ik dacht eigenlijk dat de award naar Ferry Doedens zou gaan. Hij speelt in Goede Tijden, Slechte Tijden en daar kijken dagelijks bijna twee miljoen mensen naar. Het feit dat ik was genomineerd, vond ik al een hele eer.” 

Hoe heb je het Gouden ­Televizier-Ring Gala beleefd?

‘’Zonder meer was het een van de meest fantastische dagen van m’n leven. Het was sowieso al geweldig om dit samen met m’n ouders en een goede vriendin te mogen meemaken. De spanning nam pas echt toe toen medegenomineerden Ferry, ­Pieter Derks en ik door Giel ­Beelen werden toegesproken. Voordat de envelop open ging moesten we naar voren komen en werden we op stoeltjes gezet. Daarna begon Maaike Ouboter (bekend van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland) ook nog een mooi liedje zingen… Op een gegeven moment wil je de uitslag dan ook echt wel weten, hoor. Maar toen ik m’n eigen naam hoorde, kon ik het amper geloven… en toen moest Wie Is De Mol? zelfs nog winnen.” 

Vooraf had je toch iets beloofd als Wie is de Mol? zou winnen?

‘’Klopt! Als de Gouden Televizier-Ring naar Wie Is De Mol? zou gaan, dan zou ik Shownieuws in m’n nakie presenteren. Belofte maakt schuld, dus een paar dagen later moest ik in Show laat met de billen bloot. Nee, niet letterlijk natuurlijk, ik had m’n boxer nog gewoon aan onder de desk. Ik gun Evert Santegoeds, die naast me zat, veel dingen, maar niet míjn ding, haha.” 

Je hebt dit jaar niet bepaald stilgezeten, gaf de Televizier Aanstormend Talent Award je carrière een boost?

‘’Ik ben inderdaad behoorlijk druk geweest: Verliefd Op Ibiza, Show vandaag, de verschillende edities van Shownieuws en natuurlijk Hollands Beste Bloemstylist. Maar de prijs heeft me daar niet extra door gestimuleerd, ik doe het allemaal met liefde omdat presenteren altijd al m’n droom is geweest. Toevallig besloot ik vorig jaar september, een maand voor het Gala, mijn baan achter de schermen bij een productiebedrijf op te zeggen zodat ik me volledig op m’n tv-werk kon richten. Voorlopig gaat het me gelukkig voor de wind.” 

Dit jaar kan er natuurlijk ook gestemd worden op het grootste tv-talent van Nederland. Nog niet gedaan? Stem dan voor het te laat is!

Meer over: