Interview: Marlijn Weerdenburg over Danni Lowinski

17 Januari 2015 16:30 | sterren | Door Televizier

© SBS - Elvin

Advocate Danni is in dit nieuwe, derde seizoen van Danni Lowinski nog altijd onvolwassen en impulsief, en dat brengt haar - als vanouds - in de problemen. Hoe kijkt Marlijn Weerdenburg tegen haar personage aan?

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

 „Het wordt dit jaar nog een tandje erger dan seizoen 1 en 2. Daar waar het verkeerd kan gaan, gaat het ook echt helemaal mis. Danni start dit seizoen met een enorme schuld, en dat levert grappige scènes op. Ook op liefdesgebied gaat het niet goed; naast Bart en Olivier, de mannen in haar leven, komt er nog een derde bij. Danni krijgt geen genoeg van mannelijk schoon.” 

Danni en drie mannen. Hoe dat zo?

„Bart is al snel klaar met Danni, ze verliest hem dan ook uit het oog. Voor hem komt in de derde aflevering een nieuwe liefde in de plaats. De aantrekkingskracht tussen Olivier en Danni zal altijd blijven bestaan, maar ze durven niet definitief voor elkaar te kiezen. Het is echt aantrekken en afstoten. Olivier krijgt dan ook een nieuwe liefde, gespeeld door Johanna Hagen. Zij speelt een heel lief en zacht meisje, maar helaas: Danni haat haar!” 

Is Danni zelf veranderd?

„Nyncke Beekhuyzen (koffie­dame Lieke in de serie) en ik waren benieuwd of onze ­per­sonages volwassener ­zouden worden, maar toen we het script lazen, kwamen we er al snel achter dat dit niet het geval is. Ze zijn nog even onvolwassen, impulsief en ­kinderachtig als altijd. Stiekem vind ik dat ook leuk. Ze is wie ze is, en daar houd ik van!”

Herken je jezelf in Danni?

„Danni reageert heel direct en heeft het hart op de tong. Daar herken ik mezelf wel in, al wordt alles enorm uitvergroot bij Danni.” 

Komen er ook gastacteurs langs?

„Angela Groothuizen speelt een rolletje in de serie. Dat vind ik fantastisch, want ik was groot fan van de Dolly Dots en van De uitdaging. Ik had nooit gedacht dat ik met mijn idool zou mogen spelen! Ook Birgit Schuurman, Dave Mantel, Menno uit GTST, en cabaretier Bas Hoeflaak zijn te zien. Ongelofelijk dat deze acteurs willen meewerken.” 

Wat vond je dit seizoen verschrikkelijk om te doen?

„Danni is in de eerste aflevering depressief en drinkt het ene biertje na het andere. Op de raarste momenten moest ik liters maltbier naar binnen werken, zó smerig. Ook onderschat ik ieder jaar de kou. De serie speelt zich af in de lente, maar wordt opgenomen in de winter. Danni draagt altijd nietsverhullende kleding, en dat is verschrikkelijk koud. Een draaidag van tien uur duurt dan lang!” 

We kennen je van Danni Lowinski. Vrees je het Swiebertje-effect?

„Ik zie er gelukkig anders uit dan Danni; op straat word ik pas herkend als ik m’n mond open doe. Ik verwacht daarom niet dat mensen mij met Danni associëren wanneer ik iets anders zal doen, al moet ik wel andere rollen blijven ­spelen om dit te voorkomen.” 

Heb je al iets anders gepland?

„Ik ben voorlopig niet van plan te stoppen met Danni Lowinski, het is gewoon te leuk om te doen. Ik heb wel een nieuwe dramaserie geschreven: Dertig. Dit is een mozaïekvertelling over zes vrouwen van rond de 30. De serie wordt waarschijnlijk in de zomer opgenomen en alleen beschikbaar gesteld via internet.” 

Ben je bezig met de kijkcijfers?

„Ik zou willen van niet, maar ben het wel. Als Danni Lowinski op tv is geweest check ik de volgende ochtend de kijkcijfers, omdat ik het leuk vind als veel mensen naar de serie kijken. En als de cijfers hoog zijn, is de kans groter dat ik dit kan blijven doen. Kijkcijfers zijn dus heel belangrijk. Maar als ik moet kiezen tussen een Gouden Kalf of 2 miljoen kijkers, kies ik voor een Kalf. Ik krijg dan erkenning van een vakjury en dat vind ik persoonlijk nóg belangrijker.” 

En een Gouden Televizier-Ring?

„Die zou ik óók wel willen hebben! We doen er alles aan om door de kwalificatieronde heen te komen, we hebben zelfs al een speciaal filmpje opgenomen. Onze campagne moet nog beginnen, maar ik roep iedereen nu alvast op om straks op Danni Lowinski te stemmen!”

Meer over