Interview: Marlijn Weerdenburg over het tweede seizoen van Danni Lowinski

8 Januari 2014 13:53 | sterren | Door Televizier

De populairste advocate van Nederland keert terug naar haar vaste plek in het winkelcentrum. En er staan Danni Lowinski (Marlijn Weerdenburg) heel wat nieuwe zaken te wachten.

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

Televizier sprak met actrice Marlijn Weerdenburg, die in de huid kruipt van de stoere advocate.

Hoe was het om weer in de huid van Danni te kruipen?

„Ik ben er amper uit geweest. We zijn zeven weken gestopt na het eerste seizoen en toen moesten we er al weer vol in, dus ze zat nog in me.”

Wat vind je leuk aan Danni?

„Dat ze zo ontzettend veel lef heeft; ze heeft het hart op de tong, is recht voor z’n raap. Het is een vrouw met ballen, zoals ik zelf ook zou willen zijn. Al moet ik zeggen dat Danni wat dat betreft wel invloed op me heeft gehad. Ik ben een half jaar in haar huid gekropen en dat heeft effect gehad: ik merk dat ik af en toe veel directer ben. Ik weet alleen niet of dat effect heel lang zal aanhouden.”

Hoe gaat het verder in seizoen 2 met Danni?

„Aan het eind van het eerste seizoen werd haar hart gebroken door Olivier, hij pakte een grote zaak van haar af. Die won hij en nu is hij 10 miljoen rijker. De man van 10 miljoen dus. Danni blijft ondertussen haar mannetje staan en gaat door. En ze wordt weer verliefd! Maar Olivier blijft sluimeren in haar leven. Hij heeft een relatie met Anke, zijn ex, maar er blijft toch ook spanning tussen hem en Danni. Gelukkig maar, want Frederik Brom is zo leuk om mee te spelen. Hij maakt er altijd het beste van. Ik zit bijna in iedere scène, maar als ­Frederik er is, trekt hij de kar voor me. Vrouwelijke actrices zijn ook altijd jaloers als ze horen dat ik met Frederik mag spelen. Hij is populair onder actrices.”

Wat verandert er allemaal in  seizoen 2?

„Mijn vrienden spelen een ­grotere rol, ze helpen me meer met zaken, gaan op onderzoek uit. Volgens mij werkt het wel goed dat het dan niet meer de hele tijd om mij draait. Ook Michiel Romeyn, die mijn vader speelt, krijgt meer te doen. En er zijn een paar nieuwe gezichten. Gürkan Küçüksentürk, die fietsenmaker Fuat speelde, is weg, maar we hebben een nieuwe fietsenmaker, Marcel. ‘Mijn’ nieuwe liefde is trouwens Bart, de bewaker in het winkel­centrum. Hij wordt gespeeld door Jord Knotter, een heel knappe, lange jongen van 23. Ja, ik heb een heel vervelende rol…”

Je hebt ook nog een heel leuk bandje, Miss Molly & Me, hoe gaat het daar mee?

„Hartstikke goed. We zijn bezig met een theatertour en hebben heel goede pers gekregen. ­Lekker met de bus naar optredens. Het is een beetje vakantie met muziek.”

Het tweede seizoen van Danni Lowinski, 20.30 uur op SBS 6.

Meer over