Interview: Matsoe Matsoe over zijn datingshow Everybody Loves Joey

Matsoe Matsoe gaat in zijn datingshow Everybody Loves Joey op zoek naar een dekseltje voor zijn potje. Dat is nog best lastig, want naar eigen zeggen is hij een redelijk raar persoon.

Joey Spaan staat bij heel Nederland nog in het geheugen gegriefd als Matsoe Matsoe, de mompelende Hagenaar (die eigenlijk uit Zoetermeer komt) met droge ietwat schunnige humor. In Oh Oh Cherso wilde het ondanks openingszinnen als “je lijkt wel een paradijsvogel” nog niet echt lukken met de vrouwtjes. Daarom geeft RTL hem nu zijn eigen datingshow: Everybody Loves Joey.

Oh Oh Cherso-collega Tony ging hem al voor met In Love with Sterretje, maar dat eindigde weinig succesvol. Met Joey komt het volgens de zender helemaal goed. Zij stellen dat de hoffelijke hovenier de meest begeerde vrijgezel van Nederland is. Televizier.nl sprak met hem over zijn zoektocht naar de ware.

Wat kunnen we verwachten van Everybody Loves Joey?

“Gewoon lol, dat staat bij mij op nummer één. We gaan allemaal leuke dingen doen, zo mag een selectie vrouwen mee naar Ibiza. Als we tv in Nederland maken vind ik er niets aan. Het moet natuurlijk wel in een mooi land zijn, dat ga ik voortaan in mijn contract laten zetten, haha!”

Hoezo lukt het niet om zelf een vrouw te vinden?

“Ik ben natuurlijk best wel een raar persoon. Tijdens Jokertjes Jawoord zei ik dan ook nog dat op mijn potje geen deksel past. RTL wilde de uitdaging wel aangaan om te kijken of ze een vrouw voor me kunnen vinden.”

Je zoekt je potentiële dekseltjes dus niet zelf uit?

“Nou, deels wel en deels niet. Mijn zus Mandy en moeder Daniëlle en Tony (beter bekend als Sterretje) en Ricardo (uit Jokertjes Jawoord) kiezen een aantal dames uit. Vervolgens maak ik zelf ook een selectie. Zij gaan dan allemaal mee naar Ibiza om lekker lol te maken.”

Dus jij vertrouwt erop dat Tony niet de leukste meisjes voor zichzelf houdt?

“Haha, nou vertrouwen is een groot woord. Ik hoop dat hij het goed doet.”

Hoe ziet jouw droomvrouw eruit?

“Ik vind het heel belangrijk dat haar karakter goed is. Ze moet er ook verzorgd uitzien en een beetje gezellig zijn. Ik denk dat er een bepaalde klik moet zijn. Mijn vorige relatie ging uit, omdat we die niet meer hadden. We pasten niet meer bij elkaar.”

Wat doe je verder nog, naast je realityster bestaan?

“Ik ben DJ, van de zomer heb ik nog een tour gedaan met Bibi van Oh Oh Cherso. Samen hebben we ook het nummer There’s Nothing I Won’t Do opgenomen, zij heeft dat ingezongen. Dat vond ik erg leuk. Verder heb ik nu even weinig tijd, maar af en toe help ik mijn vader nog wel eens met het tuinieren.”

Everybody Loves Joey is vanaf 28 oktober elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL5.

Reageren