Interview met Astrid, één van de laatste twee afvallers van Masterchef Holland

Astrid en Celine zijn de laatste afvallers van Masterchef Holland. Astrid is 46 jaar, woont in Westzaan en doet de koksopleiding. Ze viel af op 1 mei. Hoe heeft deze kok de kookwedstrijd ervaren?

Wie maakt volgens jou de meeste kans om de wedstrijd te winnen?

"Ik denk dat Bojana een grote kans maakt. Zij weet alles van bereidingswijzen en smaken. Meer dan de rest. Een nadeel in de finale kan zijn dat ze te gevoelig is voor stress. Dat is jammer, dat kan tegen haar gaan werken. Bart maakt ook een goede kans, omdat hij zo bloedfanatiek is. Hij gaat door roeien en ruiten. Dat kan de doorslag geven.”

Hoe kijk je terug op je deelname aan Masterchef Holland?

"Met ontzettend veel plezier. Ik heb er vooral zoete herinneringen aan overgehouden. En ik heb er veel geleerd. Over bereidingswijzen en technieken, maar ook over mezelf: dat ik een heel goed smaakpalet heb en heel creatief kan zijn in de keuken. Na een carrière als waterpoloster heb ik 19 jaar een beautysalon gehad. Daarna ben ik lekker gaan koken en heb ik ontdekt dat ik dat het liefst doe en er goed in ben. De vak­jury van Masterchef heeft dat bevestigd. Dat was heel fijn.”

Was je teleurgesteld toen je werd uitgeschakeld?

"Ik heb er vrede mee. Het is een wedstrijd, je leeft naar de finale toe. Als je gaandeweg dat wedstrijdgevoel krijgt, word je steeds fanatieker. Dan komt de sportmentaliteit van vroeger weer naar boven. Maar ik vond het niet zuur om
er zo vlak voor de finale uit te vliegen. Ik heb er tien weken in gezeten. Hoe kun je daar teleurgesteld over zijn?”

Wat heeft Masterchef je gebracht?

"Ik heb veel leuke uitnodigingen en aanbiedingen gehad. ­Masterchef is een springplank geweest om een nieuwe maatschappelijke carrière van de grond te krijgen. En dat in zo’n korte tijd! Ik ben dankbaar dat ik heb mogen meedoen. Het was een superkans die ik met beide handen heb aangegrepen.”

Wat zijn je toekomstplannen?

"Ik ben in hart en nieren een ondernemer; een eigen zaak – kookschool of -studio – sluit ik niet uit. Door Masterchef is
er een wereld voor me open­gegaan. Ik wil niets liever dan me op kookgebied verder ontwikkelen. Daar ligt mijn toekomst.”

Lees ook het interview dat Televizier had met Celine.

Meer over: