Interview met Gaby Blaaser over Sacha en het stoppen van Campinglife

30 mei 2016 09:18 | sterren | Door Televizier

© Otto van den Toorn

Wanneer gaan in GTST de bruidsklokken voor Sacha en Noud eindelijk beieren? Gaby Blaaser (29) mag het niet verklappen. Ze mag wel vertellen wat ze vindt van haar rol en praat over het einde van Campinglife én een nieuw begin.

Kun je echt geen tipje van de (bruids)sluier oplichten? 

„Ik heb geen idee wanneer Sacha en Noud gaan trouwen, ik mag ook helemaal niks zeggen. Jammer, hè?”

Hoe vind je het om met de ­voor­bereidingen voor de - fictieve - bruiloft bezig te zijn?

„Sacha vindt het leuk en ­spannend. Ze is gek op het organiseren van dingen en ze houdt van Noud. Zelf, als Gaby, ben ik er niet zo mee bezig. Het staat ver van me af. Het is ook niet zo dat ik er als klein meisje al van droomde om in een witte jurk te trouwen met alles erop en eraan. In een interview heb ik gezegd dat ik als ik ooit ga trouwen, ik dat dan in het Amstel Hotel wil doen. Vanwege de sfeer en de ambiance. Maar dat is allemaal nog lang niet aan de orde.” 

Je speelt Sacha nu bijna twee jaar. Ben je tevreden over je rol? 

„Ik vind het superleuk om haar te spelen. Er mag, wat mij betreft, wel een stukje Gaby bij, dat wil zeggen: Sacha moet meer op haar strepen gaan staan, meer voor zichzelf opkomen. Ze is wel érg lief, een beetje meer pit zou geen kwaad kunnen. Ze zou weleens mogen zeggen: tot hier en niet verder. Zo is deze rol nu ­eenmaal, ik weet niet of ik dat kan veranderen.” 

Je hebt dit seizoen ook Campinglife gepresenteerd. Vond je het jammer dat dit programma is gestopt? 

„Heel jammer. Ik had het graag nóg een jaar gedaan. Het was een groot avontuur en ik ben gek op avontuur. Sander Janson en ik zijn voor het programma heel Europa door geracet. Veel afwisseling, steeds andere mensen. Ik vond het leuk om die families te leren kennen. Zij gingen met mij mee, maar eigenlijk stapte ik even in hún leven. Maar goed, ik ging er tegelijkertijd toch al niet vanuit dat ik het automatisch nog een seizoen zou presenteren. Mijn instelling is: wat er op mijn pad komt en wat ik leuk vind om te doen, doe ik. Daarna zien we wel weer verder. Als je acteert, ben je dat wel gewend. Bij mij ligt nooit iets voor langere tijd vast. Geen zekerheden, ik begin steeds opnieuw. Dat is heel spannend, al kan het best eng zijn; ik heb ook mijn onzekerheden. Maar dat houd je scherp. Ik ben een vechter, ik laat me niet zo gauw uit het veld slaan.”

Smaakt het presenteren van een programma naar meer? 

„Ja! Door Campinglife heb ik een nieuwe liefde ontdekt. Dat is écht zo. Ik word heel blij van ­presenteren. Ik vind het zo leuk, omdat ik dan mezelf kan zijn. Mensen zien je in zo’n programma van een totaal andere kant; dat wil ik uitbouwen. Acteren doe ik al heel lang, ik wil laten zien dat ik meer kan. En ik hou niet van stilstaan in het leven. Ik wil mijn horizon ver­ruimen, andere wegen inslaan. Nieuwe dingen ontdekken vind ik heel spannend. Wat dat betreft heb ik goed nieuws: er staan twee nieuwe tv-projecten op stapel die ik ‘een soort van’ ga presenteren. Ik mag mezelf in elk geval van een andere kant laten zien. Het is iets in de amusementshoek, meer kan ik er nog niet over vertellen.”

Wat is het mooiste compliment dat je de laatste jaren van kijkers hebt gekregen? 

GTST-kijkers vonden het leuk dat er een nieuw meisje in de serie kwam, een frisse wind. Gewoon een blije, vrolijke, lieve meid. En over mijn presentatie van Campinglife zei iemand dat ik een puur mens ben, heel natuurlijk. Dat is toch het mooiste ­compliment dat je kunt krijgen?” 

Volgende week, op 7 juni bereik je een mijlpaal: je viert dan je 30ste verjaardag. Kijk je daarnaar uit of zie je er tegenop?

„Ik zie er helemaal niet tegenop, het lijkt me juist tof om dertig te worden - in tegenstelling tot sommige mensen om me heen, voor wie dit wel een ding schijnt te zijn. 30 is een speciale leeftijd, omdat je dan echt volwassen moet zijn. Ik voel me tot nu toe nog steeds zestien, dus het zal wel meevallen. Normaal gesproken vier ik mijn verjaardag niet echt, maar nu wordt het wel een klein feestje met vrienden en familie. Ik heb er echt zin in, kijk er echt naar uit.”

Interview door Leks van der Horst

Goede Tijden Slechte Tijden is maandag t/m vrijdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Meer over