Interview met One Direction-fan Stephanie over Superfans

Stephanie (22) is de grootste Directioner van Nederland. In Superfans: Mijn Idool Is Mijn Leven wil ze laten zien dat oudere One Direction-fans zich niet moeten schamen.

In Superfans: Mijn Idool Is Mijn Leven volgt Ewout Genemans fans van Nederlandse en buitenlandse artiesten. In de eerste aflevering zien we naast Lydia en Sansiaray, superfans van Wolter Kroes, ook de meiden Stephanie en Chloé, die helemaal gek zijn van boyband One Direction. Stephanie raakt niet uitgepraat over haar idolen.

Waarom ben je zo’n fan van One Direction?

“Ze hebben het totaalplaatje: ze kunnen goed zingen, ze zien er goed uit. Ik ben al fan sinds 23 juli 2010, toen ze bij elkaar zijn gezet in The X Factor. Ik was meteen verkocht! Nu heb ik alle cd’s, alle boeken, alle dvd’s en mijn kamer is door alle posters ook helemaal One Direction. Ik denk dat ik een van de grootste fans in Nederland ben. Ik zit ook bij de fanclub, ik ben een echte Directioner!”

Wie is je favoriet: Harry, Zayn, Liam, Louis of Niall?

“Niall! Ik begin weer helemaal te glinsteren. Die blauwe ogen! Hij is een romanticus, hij speelt gitaar, hij heeft het gewoon! Maar hij staat voor mij niet boven de andere jongens. Ik vind: One Direction is een band. Hou je van één, dan moet je van allemaal houden. Anders mag je jezelf geen Directioner noemen. Niall vind ik de knapste, maar m’n hart is groot genoeg om van alle jongens te kunnen houden.”

In de uitzending van Superfans: Mijn Idool Is Mijn Leven ga je naar een concert van de jongens. Hoe was dat?

“Dat was m’n eerste keer! Het was een dag om nooit meer te vergeten. Ik kon m’n emoties echt niet bedwingen, zo hoog zat het. Ik heb 365 dagen naar dat moment uitgekeken! Toen ik het kaartje had gekocht, ben ik als een bezetene door het hele huis gaan rennen: ‘Ik heb een kaartje! Ik heb een kaartje! O mijn God, ik heb een kaartje!’” 

Is het gezellig met de fans onder elkaar?

“Er is aan de ene kant heel veel concurrentie, maar aan de andere kant zijn we een grote familie. Over de hele wereld is het gewoon: ‘o, jij bent een Directioner, dan ben jij mijn zus’. Echt een hechte groep. Er zitten ook wel vervelende mensen tussen, maar daar probeer ik geen aandacht aan te geven. We doen het allemaal voor die vijf jongens.”

En is er ook strijd met fans van andere boybands?

“Ja, echt wel! En ook met fans van Justin Bieber, de Beliebers. Dat is wel jammer, want Justin Bieber en One Direction gaan ook normaal met elkaar om, dus waarom kunnen wij dat ook niet? Ik ben zelf ook fan van 5 Seconds Of Summer, The Script en Ed Sheeran, maar dat samen is misschien 25 procent. One Direction echt wel 75 procent!” 

De meeste Directioners zijn een stuk jonger dan jij. Is het gek om tussen jonge kinderen te staan bij zo’n concert?

“Ja en nee. Ik steek er wel bovenuit, waardoor het leuk is om een oudere Directioner te zijn. Maar ik vind het wel jammer dat ik soms getreiterd word met: ‘One Direction is een kinderband’. Dan denk ik: wacht eens even, de jongens zijn zelf mijn leeftijd. Waarom mag ik niet van mensen houden die mijn leeftijd zijn? Ik wil het voorbeeld kunnen zijn voor mensen die zich ervoor schamen om op oudere leeftijd van One Direction te houden. Ik bedoel: mensen van dertig houden toch ook nog van de Backstreet Boys?”

Superfans: Mijn Idool Is Mijn Leven is vanaf donderdagavond elke week om 21.15 uur te zien op RTL 5.

Lees ook
One Direction zat in december in RTL Late Night.

Reageren