Interview: Nicolette Kluijver en twee deelnemers over Adam Zkt. Eva

6 april 2015 12:25 | sterren | Door Televizier

© RTL Nederland - Nick van Ormondt

Adam Zkt. Eva is terug! De naakte datingshow kent in seizoen 2 wat veranderingen, zoals het mysterieuze 'geheime eiland'. Zal Cupido weer raak schieten?

Adam Zkt. Eva deed vorig jaar behoorlijk wat stof opwaaien: een datingshow waarin de deelnemers elkaar poedelnaakt ontmoeten, kon dat echt op tv? De kijkers vonden van wel en keken in groten getale naar het programma, dus reden genoeg voor RTL 5 om een tweede seizoen te maken.

In aflevering 1 zijn kinder-dj Edwin en studente Emmely aan elkaar gekoppeld, net als horecamedewerker Benjamin en tandartsassistente Robin. Zullen al deze naakte singles de liefde vinden op het tropische eiland?

Televizier sprak presentatrice Nicolette Kluijver en deelnemers Edwin (aflevering 1) en Nicole (aflevering 6).

Wat is er veranderd in het tweede seizoen van Adam Zkt. Eva?

Nicolette: “Er zijn nu in elke aflevering eerst twee losse duo's op verschillende eilanden. Op een gegeven moment komen die bij elkaar, dus dan zijn ze met z’n vieren. Dat geeft het programma echt een twist.”
Edwin: “Wij als kandidaten wisten van tevoren ook niet dat het zo was. Ik wist alleen dat ik een Eva zou gaan ontmoeten, maar wat daarna ging gebeuren, was onbekend. Tot aan dag twee waren Emmely en ik aan het gokken: blijven we hier? Komen er nog mensen bij?”
Nicole: “Ik had ook totaal niet door wat er ging gebeuren. Het was een behoorlijke verrassing dat ik opeens met een groep van vier zat!”

Zijn er nog meer vernieuwingen?

Nicolette: “Ja, er is nu ook een ‘geheim eiland’. Alle deelnemers die de liefde in eerste instantie niet vinden, krijgen daar nog een kans en dan dient de liefde zich in meervoud aan. Langzaam druppelt dat eiland vol, dus uiteindelijk heb je daar een hele hoop naakte mensen die met elkaar aan het daten zijn. Ik verklap nog niet wat er op het geheime eiland allemaal gebeurt, maar het is spectaculair. Een extra kersje op de taart!”
“En verder zijn we verhuisd van Midden-Amerika naar de Filipijnen. We zaten nu dus in hetzelfde land als bij Expeditie Robinson, maar wel in een ander gedeelte. Bij Expeditie Robinson zitten we nóg verder uit de bewoonde wereld, daar is echt niets. Hier waren tenminste nog wel hotels, waar we alle kandidaten kwijt konden.”

Hoe ging dat met de kandidaten? Was iedereen tegelijk op reis naar de Filipijnen?

Nicolette: “Ja, doordat we nu dat geheime eiland hadden, moest wel alles in dezelfde periode worden opgenomen. Want dat eiland blijft bestaan door de afleveringen heen.”
Edwin:(lachend) “Er zitten nu nog mensen!”
Nicolette: “Dus het is te hopen dat we nog een derde seizoen gaan maken, anders blijven ze daar voorgoed zitten! Maar even serieus: het was bijna een militaire operatie. De grootste uitdaging is natuurlijk dat de kandidaten elkaar van tevoren niet tegenkomen.”
Edwin: “We zaten apart in hotels en we mochten alleen onder begeleiding naar buiten. En dan liep de crew met telefoons elkaar te berichten: ‘Edwin loopt nu die en die straat in, waar loop jij?’ Het was heel leuk om te zien hoe ze dat voor elkaar kregen.”
Nicolette: “Alles zou verpest zijn als de kandidaten elkaar al in kleren zien.”
Edwin: “Onderweg in het vliegtuig zegt de crew: je reist met geen enkele andere kandidaat. Maar je zit dan toch om je heen te kijken: die is ongeveer mijn leeftijd, die is alleen… Iedereen is verdacht!”

Wat het na het vorige seizoen lastiger om kandidaten te vinden?

Nicolette: “Nee, juist makkelijker! Er wilden heel veel mensen meedoen. Iedereen weet nu dat het integer gefilmd is, dat je niet de hele tijd geslachtsdelen in beeld ziet en dat het echt gaat om de liefde. Het enige lastige bij de casting is dat we goede matches moeten maken. We willen zeker weten dat het iets kan worden, dus kunnen we niet zomaar iedereen mee laten gaan.”
Edwin: “Om die matches te maken, kregen we een heel vragenvuur op ons af. Ik denk dat menig redactielid nu beter weet hoe ik in elkaar zit dan m’n vrienden!”
Nicole: “Het was heel uitgebreid. Ze wilden weten op wat voor mannen ik val, maar vooral ook hoe ik in elkaar steek.”

Waarom wilden jullie meedoen aan het programma, Edwin en Nicole?

Nicole: “De oproep kwam op televisie voorbij en toen dacht ik: goh, ik wilde dit jaar iets onwijs geks doen...”
Nicolette: “Nou, dat is gelukt!”
Nicole: “…en dit leek me cool. Maar het had voor mij ook een beetje een dubbele lading: ik ben vorig jaar vijftien kilo afgevallen en ik was vreselijk onzeker. Dus ik dacht: als ik meedoe aan Adam Zkt. Eva, hoef ik me nooit meer druk te maken en kan ik voortaan gewoon in bikini lopen. Maar daarom was het wel een hele grote stap voor mij. Verder had ik een knipperlichtrelatie waar ik mee wilde stoppen, en wilde ik iemand leuks ontmoeten die wél de moeite waard is.”
Edwin: “De oproep was te zien rond kerst en dat is net het moment dat je je als vrijgezel nog iets ‘vrijgezeller’ voelt dan de rest van het jaar. Ik werk als kinder-dj en al mijn avonden, waarop andere mensen uitgaan, offer ik op om kinderen te vermaken. Dus ik wilde nu eindelijk eens investeren in het vinden van liefde. En dan moest het wel iets geks zijn, want anders zou het nog steeds niet werken.”

Hoe reageerden jullie familie en vrienden op jullie deelname?

Nicole: “Ik heb eigenlijk helemaal geen negatieve reacties gehad, meer: ‘wow, durf je dat?’ Mensen hadden het nooit verwacht van mij, maar ja, dat had ik zelf ook niet. Juist m’n ouders hebben me gestimuleerd om mee te doen. De mensen die voor mij belangrijk zijn, staan er dus positief tegenover. En de rest kan me niet zo veel schelen.”
Edwin: “Bij mij ligt het wat lastiger. Ik heb een eigen bedrijf en ik werk veel met kinderen, dus dat was wel een dingetje. Ik heb aan m’n klanten uitgelegd dat ik dit voor mezelf deed, dat ik op zoek was… Nou, twee mensen begrepen het echt niet en hebben me ontvriend op Facebook, maar ja, fuck it. De rest begreep het gewoon. M’n ouders vinden het wel lichtelijk moeilijk en m’n zusje zei dat ze het niet wil kijken. Daar is ze nu wel op teruggekomen: ze kijkt het op haar telefoon, dan ziet ze tenminste niet zo veel.”

Hadden jullie op het eiland last van gêne?

Edwin: “Nee, ik heb eigenlijk helemaal geen gêne gehad. Vanaf het eerste moment was dat, bam, weg. Het was gelijk heel natuurlijk.”
Nicolette: “Dat komt ook door de setting denk ik. Het is zo wonderschoon daar in de natuur. In je blote kont lopen is dan helemaal niet gek!”
Nicole: “Voor mij was het wel iets anders: ik had er toch meer moeite mee op het begin. Maar als je daar eenmaal bent, ga je niet de hele tijd naar elkaars geslachtsdelen kijken. Dat zie je gewoon niet meer.”

Maar op tv zal iedereen jullie wel van top tot teen bekijken.

Nicole: “Ja. Gelukkig ga ik verhuizen, dus dat scheelt.”
Edwin: “Het zien vind ik niet erg, I don’t care. Het is eerder gek dat mensen me straks helemaal kunnen doorgronden. Ik ben er banger voor dat mensen zien hoe ik in elkaar zit en wat mijn gedachtepatronen zijn, dan dat ze me naakt zien.”

Nicolette, hoe is jouw betrokkenheid bij de kandidaten?

Nicolette: “Ik was er natuurlijk niet de hele tijd bij, maar wel meer dan vorig seizoen. Dus ik zag ze best wel vaak en dat vond ik heel leuk. Ik heb met iedereen wel een band opgebouwd.”

Veel RTL 5-presentatoren gaan een beetje de maatschappelijke kant op: Dennis Weening doet Bizarre Eters, Jan Kooijman Buitenlandse Gevangenissen. Blijf jij in het lichtere genre?

Nicolette: “Nou, ik doe ondertussen ook wel iets zwaarders: ik ben bezig met een driedelige documentairereeks over verslavingen, superheftig. Maar luchtige programma’s zoals Adam Zkt. Eva, I love it. Ik zit dan in zo’n heerlijke bubbel: er bestaat niks anders dan de liefde zoeken in je blote kont op een eiland. Als wij met de crew ’s avonds wat gingen drinken, konden we het alleen maar non stop erover hebben: wat zal er nu gebeuren? Dat is heerlijk. Het is voor mij het feest van het jaar om dit te maken.”

Adam Zkt. Eva is dinsdagavond om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Lees ook:
Een deelneemster van het Amerikaanse Dating Naked klaagde de makers aan omdat haar kruis vol in beeld kwam.

Meer over