Interview: presentatrice Tess Milne over Atlas

23 augustus 2014 16:00 | sterren | Door Televizier

© Michel Schnater - AvroTros

Tess Milne had een veel te Hollands beeld bij Suriname. De presentatrice vertelt over haar ervaringen in de Surinaamse jungle.

‘’De familie van mijn beste vriend komt uit Suriname, dus ik had altijd al verhalen gehoord en wist dat je er heerlijk kon eten. Maar eerlijk gezegd dacht ik: waarom zou ik zo lang in het vliegtuig zitten om vervolgens Nederlands te praten? Ik had een veel te Hollands beeld bij het land. Nu denk ik: als je twijfelt, ga ­ernaar toe. Het is zo veel mooier en groener dan bij ons. En het ritme van het leven is er zo anders.

De mensen zijn open en uitnodigend. We hebben een keer midden in de jungle overnacht in een dorpje waar ze niks hebben. Maar de kinderen leerden ons spelletjes en ’s avonds organiseerden ze een feest met dansen en zingen. Toen we weggingen, kwam de vader van ons gastgezin ons nog speciaal achterna om te vertellen hoe ­bijzonder hij het vond dat wij, met onze luxe westerse achtergrond, zo verbonden met hen waren geraakt. Dat zijn de momenten waar je het voor doet.

De sfeer in het team was aanvankelijk koek en ei, maar door mijn ervaring bij Expeditie Robinson wist ik dat het bij de eliminaties harder zou worden, met de nodige tranen en ruzies, want niemand wil weggestemd worden. Gelukkig lukte het iedereen uiteindelijk in contact te blijven met zijn of haar nuchtere zelf. Als we elkaar nu terugzien, kunnen we het relativeren. Gevaarlijk vond ik het niet, maar omdat alles zo goed is geregeld ben je geneigd te vergeten dat je wel degelijk risico loopt, al is het maar omdat er giftige spinnen zijn. Je moet dus gefocust ­blijven.”

Het was voor schaatser Bob de Jong even wennen in het warme Suriname.

Meer over