Interview: Regilio Tuur over zijn deelname aan Sterren Springen

Regilio Tuur is één van de deelnemers van Sterren Springen. Aanstaande zaterdag waagt de voormalig bokser zijn eerste sprong. Ziet hij het allemaal een beetje zitten? Televizier sprak met hem.

Tuur werd op jonge leeftijd wereldberoemd, toen hij bij de Olympische Spelen in 1988 de wereldkampioen knock-out sloeg. Een kei in boksen dus, maar blinkt hij ook uit in duiken?

Watervrees

Regilio was niet meteen enthousiast toen hij werd gevraagd voor Sterren Springen: “O nee, absoluut niet! Het eerste wat ik zei was nee. Ik ben helemaal niet goed in het water, ik ben zelfs bang voor diep water. Dat komt doordat ik een vriend van me heb zien verdrinken toen ik een kind was. Maarja, toen ik mijn dochter over het programma vertelde zei ze: ‘papa, dat moet je doen!’”

Dochtertje

Regilio blijkt nogal een zwak voor zijn dochter te hebben, z’n hart smolt toen ze hem aanspoorde mee te doen. “Zij is mijn grootste motivatie. Ik heb haar altijd geleerd dat niets in dit leven je mag belemmeren in wat je wilt doen, zelfs angst niet.” En wat je je kinderen leert, geldt natuurlijk ook voor jezelf, weet de kleine bokser. “Ik doe dit dus om een punt aan mijn dochter te bewijzen. Ik heb elke angst in het leven in de ogen gekeken. Toen dacht ik: dit is de laatste angst in mijn leven, let’s do it.”

Trainen

Regilio is de afgelopen tijd hard aan het trainen geweest. Hoewel hij in New York woont, heeft de bokser alleen maar getraind in Nederland. Naar eigen zeggen zijn er in zijn woonplaats geen goede trainers te vinden. Nu hij zo hard bezig is zijn lichaam in vorm te houden, is de oud-bokser niet bang voor blessures: “Hoewel ik mijn oude hamstringblessures nog heb, denk ik daar niet aan.

Toen ik naar Nederland kwam en Joey flikflaks zag maken dacht ik: O nee en ik moet nog steeds leren dealen met het water! Daarna ging er bij mij een knop om, ik ben fanatiek.” Regilio is trots op zijn lichaam en is dan ook niet bang om bijna naakt op televisie te verschijnen. “Ik ben in goede vorm en leef heel gezond, kijk maar naar m'n body! Ik boks al lang niet meer, maar houdt mezelf door sporten wel in vorm.”

Kansen

Tuur weet niet goed wat zijn kansen in de competitie zijn, hij heeft nog niet iedereen zien trainen. Toch heeft hij van een aantal deelnemers wel een hoge pet op. “Ik denk dat Koen erg goed is, ook Joey is goed, dat dansmeisje is goed, die knappe jongen is goed…”. Regilio lijkt niet te kunnen stoppen met deelnemers 'goed' te noemen. Toch denkt hij dat hij hen aankan: “Je moet de competitie aan durven gaan. Deze show is leuk, omdat iedereen op hetzelfde level wordt geduwd, we zijn nu allemaal gelijk.”

Nog even en dan zullen we live kunnen zien hoe goed Regilio zijn 'body' in vorm heeft gehouden. Hij komt in actie in Sterren Springen op zaterdag 5 april om 20:00 uur op SBS 6.

Reageren