Interview: Schaatser Koen Verweij over zijn deelname aan Sterren Springen

Koen Verweij is één van de deelnemers van Sterren Springen. De Olympische schaatser waagt aanstaande zaterdag een sprong van de duikplank. Televizier sprak met hem.

De schaatser behaalde afgelopen Olympische Spelen een gouden en een zilveren plak en werd even geleden wereldkampioen allround. Op het bevroren water loopt alles dus op rolletjes, maar hoe vergaat het Koen in een zwembad?

Hoe reageerde je toen je werd gevraagd voor het programma Sterren Springen?

“Ik moest heel erg lachen. M’n manager kwam ermee en zei: ‘Koen, dit is echt iets voor jou’. Hij zei dat echt op zo’n lacherige manier. Ik zei meteen: ‘o, dat is dat programma met die bloopers! Ach joh, dat win ik’. ‘Doe dan’, zei mijn coach toen. We keken samen naar het schema en uiteindelijk zijn het maar 3 shows, dat past prima in m’n schema en ik ben wel iemand die van een lolligheidje houd. In m’n vrije tijd ben ik vaak van rotsen in het water gesprongen, dus dan is dit een leuk speelkwartiertje voor mij."

Wat vinden mensen om je heen ervan dat je meedoet?

Zij reageerden precies hetzelfde als ik, ze moesten hard lachen en zeiden: ‘Dit is echt iets voor jou’. Ze kennen me met m’n extreme dingetjes en weten dat ik ervan hou en er aanleg voor heb. Ze gaven me wel als tip mee dat ik voorzichtig moet doen, maar dat komt wel goed."

Gaat het goed met trainen voor de show?

“Ja, toen ik voor het eerst ging trainen ging het gelijk goed. Hoewel ik wat later begon, zeiden de trainers dat ik geen achterstand heb op de rest, dus dat is mooi, dat deed me goed! De allereerste sprong was meteen de tien meter, gewoon recht naar beneden. Ik dacht: dan hebben we dat alvast maar gehad. We zijn hard bezig met oefenen, ik ga voor een mooie sprong. Daar horen wat tips bij van de coach en dan moet het lukken."

Hoe schat je je kansen in?

“Het gaat natuurlijk ook om de gunfactor, ik denk dat ik wel een aardige sprong kan wagen en ik hoop dat ze het me thuis ook gunnen. Concurrenten zullen er veel zijn. Van Dikke Dennis tot aan Jeffrey toe. Hij kan hoge ogen gooien met een technische sprong. Maar, als iemand veel vorderingen maakt in het programma, dan kan dat ook heel mooi zijn, dat kunnen mensen waarderen."

Je bent een sporter, ben je niet bang voor blessures?

Nee hoor, ik kan wel tegen een stootje.”

Hoe is dat nou, om een bekende Nederlander te zijn? Vorig jaar kende bijna niemand je nog en nu doe je mee met Sterren Springen!

“Ik heb altijd wel goed in de media gelegen, maar dat is dit jaar zeker een paar tandjes er bovenop gegaan. Het is wel heel erg overdreven soms hoor, die aandacht, maar dat hoort erbij en uiteindelijk is het een mooie bekroning op een mooi sportseizoen!"

Nog even en dan kunnen we zien of het Koen lukt om met een prachtige sprong in het water terecht te komen. Zaterdag 5 april komt hij in actie in Sterren Springen om 20:00 uur op SBS 6.

Reageren