Interview: Waldemar Torenstra (40) over Divorce

3 Januari 2015 16:00 | sterren | Door Televizier

© William Rutten

In seizoen 3 van Divorce worstelt Joris met een gekke ex, een pas geboren tweeling en financiële ellende. Waldemar Torenstra is juist dik tevreden met zijn gezin, vrienden en genen. Hoe reageert hij op zes stellingen?

‘Ik heb net zulke mannenvriendschappen als Joris’

„Zeker wel. Joris is heel blij met z’n vrienden, maar in het begin had hij nooit gedacht dat hij zo dik zou worden met deze mannen. Hij was daardoor wat gereserveerd en kan er nog wel eens verbaasd over zijn. Ik heb aan het begin van mijn studie economie een paar vrienden gemaakt met wie ik alles kan delen, ook nu ik in een heel andere wereld werk. Met hen ga ik regelmatig eten, drinken of kaarten. Ik heb met een aantal van die jongens ook samengewoond en dan weet je bijna alles van elkaar. We kunnen elkaar de waarheid vertellen. Ik prijs mezelf gelukkig met de vrienden die ik heb.” 

‘Een tweeling krijgen, zoals Joris en Joyce in Divorce, had ik wel leuk gevonden’

„Dat weet ik zo net nog niet. Ik vind kinderen leuk, maar andere dingen ook. En met een tweeling heb je weinig tijd voor andere dingen. De ouders van de baby’s op de set waren best afgedraaid. De moeders moesten bijna elk uur voeden - kun je nagaan. Als ik denk aan al dat werk, ben ik blij dat Sophie (Hilbrand, de partner van Waldemar) en ik er één tegelijk hebben gekregen. Over de tweeling van Joris kan ik niet zo veel vertellen, alleen dat ze geen Joris en Cleo heten. Ik weet dat de wiegjes al waren beschilderd met die namen, maar het wordt toch anders.” 

‘Divorce kan nog wel vijf seizoenen meegaan’

„Nog vijf? Dat is wel heel veel. Het kan, denk ik, wel, maar ik weet niet of het ook gaat gebeuren. Ik ben blij dat er nog een seizoen komt en ik hoop dat we er hierna nog een gaan maken. Maar je moet het niet uitmelken, dan zou ik liever een roadmovie maken met deze drie gasten. Samen spelen wordt ook steeds leuker, we leren elkaar beter kennen, raken meer op elkaar ingespeeld. Dat geldt ook voor de personages. Wat ik over Joris kan zeggen? Hij krijgt dit seizoen een rauwer randje. Hij zit in financiële problemen omdat hij voor twee kinderen moet zorgen. Hij moet op de een of andere manier aan geld zien te komen.” 

‘Sinds Verborgen Verleden heeft ontdekt dat ik afstam van Willem van Oranje voel ik me een ander mens’

„Haha! Helaas niet. In de eerste weken, nadat ik het wist, liet ik het hier en daar weleens vallen, en dan voelde ik wel enige misplaatste trots. Net of het iets zou uitmaken. Maar het is natuurlijk wel een grappig feit. Ook leuk was dat de redactie van Verborgen Verleden daarna nog heeft doorgezocht en ontdekte dat de lijn van m’n moeder zelfs terugging tot Karel de Grote, de baas van het Europese vorstenhuis. Jeetje, dat zijn mijn genen, denk je dan. Je ziet je lijn zo het verleden in gaan, dat vond ik echt bijzonder. Het maakt dat ik minder los in het ‘nu’ sta; ik maak deel uit van een lange generatie mensen en dat kan ik doorgeven aan m’n kinderen. Wat dat betreft heeft het me wel veranderd en voel ik me een bevoorrecht man.”

‘Alle acteurs zijn extreem ijdel, dat geldt ook voor mij’

„Dat is gelukkig niet waar. Ik denk dat acteurs hun onzekerheid eerder verbergen met ijdelheid. Maar het gros van de acteurs vindt het verschrikkelijk om naar zichzelf te kijken. Ik ken veel acteurs die dan staan te zuchten, zweten en trillen van de angst. Maar ik ken niemand die zegt: ‘Oh heerlijk, ze gaan vanavond allemaal naar me kijken!’ Ik vind het ook totaal ongemakkelijk als ik op straat word herkend. Als mensen iets over m’n werk zeggen, ben ik gevleid, maar als ik heel veel word aangesproken, vind ik het een beetje raar. Aan de andere kant: ik heb een ontzettend leuk vak en als ik goed doe, is het leuk wanneer mensen dat zien.” 

‘2015 gaat nog beter worden dan 2014’

„Ik heb niet zo veel met jaren, ook niet met leeftijd en zo. Maar vooruit: ik vond 2014 een behoorlijk leuk jaar en als 2015 net zo leuk wordt, ben ik dik tevreden. Laten we ervan uitgaan dat het elk jaar een beetje beter wordt. Dat zou mooi zijn. Divorce net iets beter, ik iets beter, jij iets beter, de economie iets beter. Iedereen nog meer plezier!”

Het seizoensslot van de vorige reeks Divorce was spectaculair.

Meer over