Weg bij SBS

Irene Moors hield de eer aan zichzelf

1 februari 2019 14:30 | sterren | Door Televizier

© Nick van Ormondt
Terwijl John de Mol bezig is om SBS te versterken met zoveel mogelijk bekende televisienamen van Nederland, staat Irene Moors lachend aan de zijlijn. Irene: "Eigenlijk probeert John er nu een RTL van te maken, maar RTL bestaat al."

Dat vertelt de presentatrice in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild. Haar contract bij SBS loopt binnenkort af en daar is ze maar wat blij mee. 

RTL

"Ik begrijp niet helemaal waar het heen moet gaan," vertelt Irene tijdens de podcast, "maar het gelukkige is: ik ben geen pion meer in dit speelveld, dus ik sta aan de zijkant." Ze heeft begrepen dat John een familiezender van SBS wil maken, maar dat ziet ze niet gebeuren. "Ik denk nog steeds dat SBS een bepaald DNA heeft, waarbij bepaalde mensen graag kijken naar bepaalde programma’s."

Opgestapt

De een na de ander verruilt RTL voor SBS en daar kan Irene wel van genieten. "Ik vind het heerlijk om te kijken hoe iedereen aan het schaken is", zegt ze. Zelf besloot ze al voor de grote mediatornado het voor gezien te houden bij haar huidige werkgever, omdat ze dacht dat John de Mol andere plannen zou hebben voor de zender. "Toen dacht ik: weet je, laat ik eens lekker de eer aan mezelf houden en besluiten om door te gaan met andere dingen. Al weet ik nog niet wat."

Irene Moors is niet de enige die zich niet gek laat maken door de leegloop: ook Chantal Janzen en Lieke van Lexmond houden het hoofd koel.

Meer over