"Heerlijk"

Lieke van Lexmond niet rouwig om leegloop RTL

23 januari 2019 16:09 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot Telegraaf VNDG
Lieke van Lexmond windt er geen doekjes om: ze vindt het alles behalve een ramp dat haar RTL-collega's Linda de Mol en Wendy van Dijk binnenkort de overstap maken naar Talpa.

In gesprek met Telegraaf VNDG verklaart de 36-jarige presentatrice dat ze klaar is het gat op te vullen dat Linda en Wendy achterlaten zodra ze RTL in de zomer van 2019 vaarwel zeggen.

"Heerlijk"

Om die reden zat ze ook niet in zak en as toen bekend werd dat De Mol en Van Dijk overgekocht zijn door Talpa: "Ik was niet in shock, ik kan niet ontkennen dat het heerlijk is. Denk maar aan een voetbalwedstrijd: als je op de bank zit te popelen om mee te doen dan is het heel fijn om de ruimte te krijgen. Ik heb er heel veel zin in."

Undress for love

Lieke staat nog een jaar onder contract bij RTL, maar naast een rol in ziekenhuisserie CMC presenteert ze voornamelijk bescheiden bekeken programma's op RTL 5 als het pikante Undress for love en de medische realityreeks Het zit in de familie. Nu er ruimte is op het hoofdpodium van RTL, ziet Lieke haar kansen schoon.

Wendy van Dijk vervangen

Als het aan Lieke ligt, mag RTL haar altijd bellen om het programmapakket van Wendy van Dijk over te nemen: "De programma's die Wendy maakt, sloten altijd heel erg aan bij de dingen die ik zelf leuk vindt en waar ik ook in pas. Hele empathische, liefdevolle programma’s. Ik bied me graag aan voor de dingen die zij nu misschien niet meer kan doen.".

Contract verlengen

Zelf staat Lieke nog één jaar onder contract bij RTL, maar ze heeft geen behoefte te verkassen: "Ik vind RTL een waanzinnig merk en een waanzinnige zender. Ik blijf er graag zitten als ik de kansen krijg die ik wil: ik mezelf ontwikkelen en leuke dingen doen in programma’s die echt bij me passen. Ik denk dat ’t daar nu wel de tijd voor is."

Lees ook: Al is er altijd kans dat Chantal Janzen gewoon wat meer gaat doen.

Meer over