Eenzijdig beeld

Iris Hond zou nu niet meer meedoen aan dating-programma's

24 juli 2022 10:00 | sterren | Door Wietse Zuidberg

© Carmen Kemmink
Iris Hond is een uitstekende pianist, maar door de jaren heen is er veel over haar gesproken in de media wat niet bepaald met de muziek te maken had. Een vermeende relatie met Marco Borsato en haar deelname aan Iris en de 12 dates hielpen daar niet bij.

In een interview met Het Parool duidt Iris het beeld dat van haar is ontstaan. "Veel van wat er wordt gezegd en geschreven, vooral op de roddelkanalen, is gewoon niet waar. Verder heb ik zelf meegedaan aan het televisieprogramma Iris en de 12 dates van Net5, maar ik heb onderschat dat er zo’n eenzijdig beeld van me naar voren zou komen", zegt de pianiste erover. 

Andere keuze

In Iris en de 12 dates ging ze op televisie op zoek naar een nieuwe vlam en daarmee zorgde ze er dus zelf voor dat de hele wereld daarvan kon meegenieten. Deelname aan een dergelijk programma lijkt er niet meer in te zitten in de toekomst. "Destijds leek het me mooi, omdat ik alles waar ik als persoon van kan groeien, graag doe. Maar ik zou nu een andere keuze maken."

Niet meer delen met de media

Iris heeft voor zichzelf geleerd dat ze niet meer zoveel wil delen met de media, zo laat ze merken in het interview als er gevraagd wordt naar een specifieke periode in haar leven. "Het is een lang verhaal, waarover ik heb besloten niets meer te delen. Het is onderdeel van mijn leven geworden, het heeft me gevormd, maar ik heb onderschat wat het vertellen op televisie – en de media die het altijd laten terugkomen – betekent voor mij en de mensen om me heen. Ik wil daar niet meer over praten."

Meer over