Jaap Jongbloed snapt niets van schrappen Vermist

3 september 2014 10:32 | sterren | Door Televizier

Het populaire Avrotros-programma Vermist stopt na dit seizoen, Bij RTL Late Night vertelde presentator Jaap Jongbloed dit besluit nog steeds niet te begrijpen.

Eind juli werd bekend dat de zenderbazen van de NPO hadden besloten dat Vermist, te zien sinds 1996, moet stoppen om plaats te maken voor vernieuwing

Jongbloed was verbaasd

Per 1 januari 2015 komt een einde aan het programma dat al sinds 1996 helpt bij het oplossen van vermissingszaken. Het stoppen van Vermist was ook voor Jaap Jongbloed een verrassing. De Avrotros wilde namelijk wel door met de reeks, maar NPO1 stak daar in het kader van vernieuwing een stokje voor.

Jaap lucht hart bij Humberto

Aan tafel bij RTL Late Night vertelde Jaap waarom dit besluit hem dwars zit: "Ik snap heel goed dat je moet vernieuwen en geen heilige huisjes moet hebben... of dat je dingen die al heel lang bestaan daarom maar moet laten, maar ik begrijp niet waarom de keuze op Vermist is gevallen. Ik zeg het niet voor mezelf, maar het programma heeft heel veel kijkers, 1.3 miljoen gemiddeld, maar bovendien dient het nou juist bij uitstek een soort publieke taak. Net als Radar doen we wel iets voor de mensen en dat is toch wat een publieke omroep zou moeten doen."

Mogelijke doorstart voor Vermist

Toch is er ook goed nieuws te melden. Vermist mag dan in de huidige vorm ophouden te bestaan, volgens Jongbloed is er een opening dat het programma op een later tijdstip en in een andere vorm terug kan komen. 

Het laatste seizoen Vermist gaat op vrijdag 23 september van start.

Meer over