James Bond-schurk Jaws overleden

Richard Kiel, beter bekend als de legendarische schurk Jaws uit James Bondfilms, is woensdagmiddag op 74-jarige leeftijd overleden.

Richard Kiel brak vorige week zijn been en lag sindsdien in een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Fresno. Een familielid vertelde aan TMZ dat het nog onduidelijk is of het gebroken been iets te maken heeft met het overlijden van de acteur.

Jaws

Richard Kiel speelde in talloze films en tv-series, maar zal door de meeste mensen worden herinnerd door zijn legendarische vertolking van de James Bond-schurk Jaws in de films The Spy Who Loved Me uit 1977 en Moonraker uit 1979. De ruim 2 meter lange slechterik was met zijn dodelijke gebit een gevreesde vijand van 007.

Richard Kiel

Richard Kiel ging bijna de geschiedenisboeken in als niemand minder The Hulk. De acteur was lange tijd kandidaat voor de rol van het groene monster, helaas voor Kiel mocht bodybuilder Lou Ferrigno het personage uiteindelijk spelen.  

Star Wars

Richard Kiel werd ook gevraagd voor een andere grote rol, namelijk die van Darth Vader. Jammer genoeg moest de acteur de aanbieding afwijzen, de opnames van Star Wars vielen namelijk gelijk met die van The Spy Who Loved Me.

De Britse acteur en regisseur Richard Attenborough overleed vorige maand op 90-jarige leeftijd.

Reageren