Jamie Oliver vindt premier Theresa May stom

Jamie Oliver beschuldigd de kersverse Britse premier Theresa May ervan dat ze jonge mensen en ouders in de steek laat nu de overheid heeft besloten niks te willen doen aan het obesitas-probleem bij kinderen.

Chefkok Oliver vindt dat de regering van May lang niet genoeg doet aan overgewicht bij kinderen. Hij noemde het regeringsbeleid zelfs belachelijk. Theresa May en consorten hebben besloten niets te doen aan de hoeveelheid reclame voor junkfood en de verkoop van snoepgoed bij de kassa in supermarkten. Alleen de suiker-tax die Jamie Oliver ooit voorstelde gaat door. „Ze laat alle kinderen en hun ouders in Groot-Brittannië in de steek.”, zei de kok tegen Radio Times. Theresa May levert hier vreselijk werk. Het interesseert ze allemaal niks, het is belachelijk!”

Schoolmaaltijden

Jamie Oliver heeft Theresa May beloofd dat hij haar de komende jaren zal blijven lastigvallen om alsnog maatregelen in te voeren. Oliver ijvert al sinds 2005 voor gezondere voeding voor kinderen. Zo zorgde hij ervoor dat er gezondere schoolmaaltijden kwamen.

Vorige maand kreeg Jamie Oliver zijn vijfde kind

Reageren