Jan Slagter: ‘MAX doet juist veel voor ouderen’

Jan Slagter is het niet eens met Gordon. De RTL 4-presentator riep dinsdag dat hij Heel Holland bakt niet bij de publieke omroep vindt passen, maar dat schiet de Omroep MAX-baas in het verkeerde keelgat.

Gordon vindt dat MAX zich enkel moet richten op ouderen. Maar Jan Slagter werpt tegen dat het grootste deel van het kijkerspubliek van Heel Holland bakt 50-plus. Een programma voor ouderen dus. “Bovendien is het een misvatting dat wij alleen programma’s maken voor ouderen.”

MAX maakt mogelijk

Jan Slagter laat ook nog weten dat zijn omroep de ouderen zeker niet in hun hemdje laat staan. Hij noemt Nooit meer alleen, MAX maakt mogelijk en Hollandse zaken als voorbeelden van hulpprogramma’s voor ouderen.

Naar de commerciëlen

In de rol van tv-deskundige liet ook Peter van der Vorst in Boulevard van zich horen. Hij vindt dat zowel Jan als Gordon het bij het rechte eind hebben. Peter vindt overigens wel dat Heel Holland bakt, zoals Gordon al zei, beter bij RTL 4 past dan bij Omroep MAX.

Jaloezie

Jan Slagter vermoedt dat er jaloezie in het spel is. Gordon trok namelijk met Nooit meer naar huis, dat maandag in première ging, een magere 600 duizend kijkers. Omroep MAX boekte zondag daarentegen wel succes met Heel Holland bakt dat 2,5 miljoen kijkers trok. Jan Slagter vindt dat Gordon en RTL 4 zich van hun jaloerse kant laten zien.  

Reageren