Opvolger al geregeld

Jan Slagter stopt eind 2024 als directeur van Omroep MAX

1 september 2023 12:47 | sterren | Door Tessa Kok

© Roland J. Reinders
Jan Slagter gaat stoppen als directeur van Omroep MAX. Dat heeft de omroepbaas bekendgemaakt in een gesprek met De Volkskrant. "Eind 2024 stop ik als omroepdirecteur, mijn opvolging is al geregeld", zegt hij erover. "Maar programma’s maken blijft leuk."

Opvolging

Volgens Jan Slagter hoeven mensen zich geen zorgen te maken, omdat de opvolging al geregeld is. Wie zijn opvolger is, wordt later duidelijk. Een woordvoerder van de omroep heeft laten weten dat in de loop van volgend jaar bekend wordt wie het stokje van Slagter overneemt.

Eerste jaren

Slagter richtte omroepvereniging MAX in 2002 op, omdat hij van mening was dat er nog maar weinig programma's voor 50-plussers gemaakt werden. Met maar liefst 430.000 leden is MAX momenteel de grootste ledengroep van Hilversum.

 Slagter vertelt in gesprek met De Volkskrant dat hij niet meteen geliefd was en dat men hem in 2005 maar een rare man met een rollator-omroep vonden. "Nou, we zijn nu een toegevoegde waarde binnen het bestel. En toch voel ik dat dedain soms nog steeds. In het begin waren er mensen die mijn hand niet wilden schudden, die me negeerden. Ik keek nog net niet onder mijn auto als ik ’s avonds vertrok, het was echt vijandig. Heel bizar."

Hier en daar nog een programma presenteren

Dat hij eind 2024 stopt als directeur, heeft niets te maken met dat hij het bedenken van programma's niet meer leuk vindt. ''Ik vind het nog steeds hartstikke leuk - althans, het bedenken van programma's. Waar ik wél klaar mee ben in dit dorp is het besturen, de vergaderingen en de werkgroepen. Op dat gebied ga ik het pitje binnenkort lager zetten'', laat Slagter erover uit.

Helemaal stoppen met presenteren gaat hij nog niet en ook zal hij na zijn afscheid nog even het gezicht van MAX blijven. ''Ik presenteer hier en daar nog een programma, doe misschien nog de ledendag, kijken hoe lang ik dat volhoud. En als ik het straks ook het gezicht niet meer ben - heerlijk'', concludeert de omroepbaas.

Slagter en zijn vrouw hebben een huis gekocht in het Spaanse Málaga, waar zij veel tijd willen doorbrengen. ''Een geweldige stad, echt booming, en gemakkelijk aan te vliegen. Dus ik zie ons daar straks regelmatig vertoeven'', aldus Jan.

Meer over