Paniek

Jan Slagter staat doodsangsten uit na val van boot: 'Ik kan niet zwemmen'

27 juli 2022 13:18 | sterren | Door Faye Heijnis

© Roland J. Reinders
Het had niet veel gescheeld, of Jan Slagter (68) was er niet meer. De Omroep MAX-baas dreigde vorige week te verdrinken in de Loosdrechtse Plassen, vertelt hij in zijn podcast 'De Geboden van Slagter en Dresselhuys'.

Het gebeurde allemaal in Loosdrecht, waar Jan samen met zijn vrouw Ingrid was om zijn boot schoon te spuiten. "Het was goed mogelijk geweest, zeg ik met alle ernst, dat wij hier niet hadden gezeten", begint hij zijn verhaal. 

Jan Slagter bijna verdronken

"Ik stond op de steiger en de haspel dreigde in het water te vallen", aldus Jan. "Dus ik wilde er naartoe gaan en 'm grijpen. Toen verloor ik mijn evenwicht en lag ik ineens onder de steiger." Levensgevaarlijk, want: "Ik kan niet zwemmen. Het ging in een flits van een paar seconden. Er was gelukkig een blauwe kabel waar ik me aan vast kon houden, want ik kon niet staan." Ingrid, die eventjes verderop was maar Jan haar naam hoorde schreeuwen, schakelde de hulp in van een man die net kwam aanvaren. Die pakte een trappetje, waarmee Jan uiteindelijk het water uit kon komen.

Jan Slagter gaat op zwemles

Gelukkig maakte Jan het goed, al had-ie wel wat water binnengekregen. Maar de schrik zit er goed in: "Voor hetzelfde geld was ik met mijn kop tegen die boot gevallen en was ik bewusteloos geweest. Ik was best wel in paniek." Om zichzelf te kunnen redden als dit weer eens gebeurt, onderneemt Jan actie: "Ik heb nu besloten om zwemles te nemen. (...) Ik heb nu gegoogeld op privé-zwemles."  

Je kunt Jans verhaal, die hij aan het begin van de podcast vertelt, hieronder beluisteren: 

Meer over