Jan Smit wil voor Nederland meedoen aan het Songfestival

Zanger Jan Smit is helemaal weg van het Songfestival. Hij bekijkt de show al een paar jaar vanaf de commentator-stoel, maar zou stiekem net als Anouk wel op het enorme podium willen staan.

“Ik vind het Songfestival echt hét evenement van het jaar”, laat Jan Smit weten in een dubbelinterview met Cornald Maas in het blad Uitcetera. Samen met Cornald geeft Jan dit jaar commentaar op het Eurovisie Songfestival dat in mei in Kopenhagen zal worden gehouden.

Ik kan er best wat van maken

Wat Jan betreft zal het niet altijd bij commentaar geven blijven: “Ik heb altijd gezegd dat ik niet wilde meedoen, maar nu ik het van zo dichtbij meemaak…Ik zou er, met het juiste liedje, best wat van kunnen maken.”

Lekker ratelen

Cornald Maas is tot nu toe in ieder geval erg blij met Jan als mede-commentator: "Met de muzikale kennis die jij veel meer hebt dan ik, kun je onbevangen reageren op wat je hoort en ziet. Ik hoef juist geen enkele moeite te doen om feitjes te debiteren." Jan voegt daaraan toe: "Laat Cornald maar lekker ratelen."

Klein hokje

Maar voorlopig zit Jan nog gewoon met Cornald in een klein hokje achter een gordijntje naast tientallen andere commentatoren bij het Songfestival: “Nee volgend jaar is me te snel. Ik wil daar niet per se op de korte termijn staan, maar misschien moet het wel op mijn lijstje van dingen die ik wil doen voordat ik stop.”

De twee presentatoren geven dit jaar voor het eerst samen commentaar. In 2011 volgde Jan Smit Maas op als commentator.

 

Reageren