'Niet mijn bedoeling'

Jeffrey Tambor heeft spijt van seksueel wangedrag

17 April 2020 10:30 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Jeffrey Tambor heeft zich voor het eerst openlijk uitgesproken over zijn seksuele misdragingen die in 2018 leidde tot z'n ontslag bij de Amazon-serie Transparent.

De 75-jarige Tambor trok het boetekleed aan in de online interviewshow Gilbert Gottfried's Amazing Colossal podcast.

#metoo

Tambor werd in 2018 ontslagen toen twee transvrouwen hem onder de #metoo-vlag beschuldigden van seksueel wangedrag op de set van Transparent waar hij de hoofdrol speelde. Tambor ontkende de claims, maar hij werd desondanks toch uit de serie geschreven door bedenker Jill Soloway. De cast maakte afgelopen najaar de serie af zonder Tambors personage Maura.

Spijt

In de podcast hamert Tambor erop dat het nooit zijn bedoeling was iemand een rotgevoel te bezorgen. Volgens hem was de sfeer achter de schermen bij Transparent zo uniek, persoonlijk en intiem dat het bijna onmogelijk was dat er dingen gebeurd zijn die niet uit hun verband te trekken zijn. 

Trots

Desondanks laat Tambor weten dat hij trots is op de serie waarin hij een transvrouw speelde die op haar 70e besloot haar oude identiteit als pater familias achter haar te laten: "Ik vind het vreselijk hoe 't is afgelopen, maar dat ik Maura heb mogen spelen is een hoogtepunt uit m'n leven."

Meer over