Jeremy Clarkson wijt wangedrag aan mogelijke kankerdiagnose

20 april 2015 09:04 | sterren | Door Televizier

Jeremy Clarkson heeft de reden onthuld van zijn recente wangedrag. Daags voordat hij een medewerker sloeg, kreeg hij te horen dat hij waarschijnlijk kanker had.

Jeremy Clarkson deed deze opmerkelijke uitspraak in zijn wekelijkse column in de Britse krant Sunday Times. 

"Onder grote druk"

Op 2 maart kreeg Jeremy van zijn arts te horen dat een bobbeltje op zijn tong naar alle waarschijnlijkheid kanker was. Er moest nog meer onderzoek gedaan worden, toch was het nieuws van de diagnose de druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen. Clarkson verloor het afgelopen jaar zijn moeder, scheidde van zijn vrouw en had zich volledig op z'n werk gestort. "Het was een ongelooflijk gespannen, stressvolle periode. Alles leek mis te gaan..." aldus de oud-presentator van Top Gear.

"Geen excuus"

Al snel bleek dat het bobbeltje onschuldig was, maar toen was het leed al geleden. Op 4 maart sloeg de uitzinnige presentator een van zijn medewerkers een bloedlip omdat zijn eten niet op tijd klaarstond. Korte tijd daarop besloot de BBC dat de al jaren omstreden Clarkson geen nieuw contract kreeg. In zijn column hamert Jeremy er wel op dat zijn vermeende kanker geen excuus is: "Ik stond dan wel onder druk, maar dat overkomt wel meer mensen en die gaan daar doorgaans stukken beter mee om dan ik."

Nieuw autoprogramma voor Clarkson

Verder kondigde Clarkson in zijn column tussen neus en lippen door dat hij werkt aan een nieuw autoprogramma omdat hij de formule van Top Gear nog lang niet beu was "Ik ben m'n kindje kwijt, maar ik maak wel weer een nieuwe. Geen idee met wie, of hoe het er uit gaat zien, maar ik kan niet domweg thuis blijven zitten en m'n fotoalbums bijwerken." 

Jeremy Clarkson heeft sowieso nog werk bij de BBC: hij gaat het satirische Have I Got News For You presenteren. 

Meer over