Jeroen van der Boom vond Dave Roelvink slechte keuze voor The Passion

Jeroen van der Boom, die donderdag Petrus speelde in The Passion, was het niet eens met de casting van Dave Roelvink als moordenaar Barabbas.

Jeroen van der Boom zou Dave Roelvink niet mee laten spelen in The Passion, als hij de casting mocht doen. "Als ik op die stoel had gezeten, had ik het niet gedaan," vertelt de zanger aan De Telegraaf. De zoon van Dries Roelvink speelde donderdag in het bijbelse muziekspektakel de rol van moordenaar Barabbas.

Juwelenroof

"Ik vind het kwetsbaar," legt Jeroen uit. Hij verwijst naar de familie Pach, die slachtoffer werd van de beruchte juwelenroof: "Er zit een heel verhaal achter met een familie en andere mensen." Dave Roelvink, bekend van Sterren Springen en De Roelvinkjes, wordt binnenkort vervolgd voor de diefstal en voor het seksfilmpje met Melissa Pach.

Petrus

Jeroen van der Boom zou Dave het liefst tegen zichzelf in bescherming nemen: "Hij doet allemaal dingen die niet handig zijn, die ook weer tegen hem gebruikt kunnen worden. Hij is 21. Als publieke omroep moet je daar voorzichtig mee zijn." Zelf speelde Jeroen in The Passion de rol van Petrus. Tijdens de live-uitzending baarde hij opzien door zonder licht door het donker te fietsen:


Robert ten Brink

Robert ten Brink, die de verteller was in The Passion, heeft een andere kijk op de zaak. Hij vond Dave erg geschikt voor de rol van Barabbas, vertelde hij aan De Telegraaf. "Ik dacht: goede typecasting!"


Lees ook:
Dave Roelvink had een verrassing moeten zijn in The Passion. 

Reageren