Joep van Deudekom (53)

Cabaretier en televisiemaker: "Ik kan heel goed spelen dat ik eerlijk ben."

Hoe heb je je voorbereid?

"Ik ben al jarenlang fan. Mijn vrouw en twee kinderen zijn nog grotere fans. Er is maar één programma dat wij met z’n allen kijken en dat is WIDM. Met roze koeken zit de familie Van Deudekom dan voor de buis. Voordat ik naar Zuid-Afrika vertrok heb ik wel een overzicht gemaakt met alle achtergrondinformatie van de kandidaten die ik op internet kon vinden."

Zou je een goede Mol kunnen zijn?

"Ja, omdat ik heel goed kan spelen dat ik eerlijk ben. Ik kan een soort geloofwaardigheid uitstralen die misschien helemaal niet zo geloofwaardig is."

Met welke kandidaat trok je het meeste op?

"Ik had met iedereen goed contact, maar ik had vooral een klik met de drie ‘ine’s’: Paulien, Carolien en Janine. Wij hebben vrij snel een verbondje met elkaar gesloten."

Heb je nog nieuwe inzichten over jezelf gedaan?

"Wat mij verbaasde, was dat ik zo snel in die psychologische roes kwam. Van tevoren dacht ik: ik ben 52, een nuchter persoon, heb al wat meegemaakt in het leven, dus ik ben niet zo snel van de wijs te brengen. Maar dat spel doet echt iets met je. Het feit dat je constant op je qui-vive moet zijn en iedereen met dubbele agenda’s speelt, maakt dat je vanaf het eerste moment in een soort rare psychische toestand komt. Ik ging helemaal op in het spel en heb er optimaal van genoten."

Reageren