Johan Cruijff (68) overleden

De beste voetballer die Nederland ooit had, is niet meer. Johan Cruijff is op 68-jarige leeftijd in zijn woonplaats Barcelona overleden aan longkanker. 

Dat Johan Cruijff ziek was, werd in oktober 2015 bekend. Cruijff liet toen in zijn column in de Telegraaf weten dat hij het vervelend vond dat het nieuws was uitgelekt, maar dat hij alle reacties 'emotioneel en hartverwarmend' vond. „Zoals de actie van de clubs om niet alleen voor mij, maar alle kankerpatiënten te applaudisseren. Heel sterk dat het breder is getrokken. Zo laten voetbal en de supporters zich van een heel mooie kant zien.”

2-0

De ziekte moet razendsnel hebben toegeslagen, want vorige maand was de legendarische nummer 14 nog hoopvol over genezing. Toen zei hij in een verklaring: „Momenteel heb ik het gevoel dat ik in de eerste helft met 2-0 voor sta. Maar de wedstrijd is nog niet voorbij. Toch weet ik zeker dat ik uiteindelijk ga winnen.”

Het nieuws over zijn dood werd bekend gemaakt via de officiele Twitter-account van Johan Cruijff. In de bijbehorende verklaring staat dat 'de verlosser' vredig is overleden, omringd door zijn familie. 

Reageren