'Er is een draadje bij hem los'

Johan Derksen heeft medelijden met Gordon

27 september 2022 23:04 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Gordon kondigde dit weekend aan geen interviews meer te geven, maar Johan Derksen maakt 'm dat niet makkelijk. In Vandaag inside haalt hij flink uit naar zijn Talpa-collega.

Gordon was zo boos dat de nieuwsmedia afgelopen zondag massaal op kwamen draven voor de sluiting van zijn koffiezaak Blushing in Blaricum dat hij aankondigde de pers niet meer te woord te staan.

'Niets van over'

Bij Vandaag inside reageerde Johan Derksen dankzij een kijkersvraag op de situatie rond Gordon. Hij begon verrassend mild en was zelfs een beetje bezorgd: "Gordon was een paar keer bij ons. Ik vond dat geen onaardige jongen: hij kon aardig zingen, had een leuke vocal group, LA: The Voices. Dat was een succes. Er is niets van over."

'Einde Gordon'

Derksen ging nog even door met het opnoemen van Gordons mindere momenten: "Hij had een waanzinnig leuke show met Gerard Joling, een beetje nichtenhumor maar wel om te lachen. Toen begon ‘ie aan koffiezaken, dat moest een keten worden maar dat ging naar de klote. Alle relaties mislukken, die staan ook allemaal in de krant. En nu isie zo gefrustreerd dat ie ook ruzie heeft met de media en uit nijd en frustratie naar Dubai gaat tot zijn geld op is en dat is het einde van Gordon."

Sneu

De gifbeker was nog niet leeg: "Ik vind het zo sneu voor die jongen. Er is een draadje los bij hem, hij moet nou professionele hulp hebben. Er zit geen kwaaie inborst in bij de jongen." Volgens Derksen beschikt Gordon wel degelijk over talenten, maar zit hij zichzelf in de weg: "Die jongen is zo gefrustreerd. Ik denk dat het komt omdat ie altijd zijn neus vol heeft zitten, dan wil je weleens anders reageren."

Einde contract

Gordon heeft nog tot volgend jaar een contract bij Talpa, maar naast een reeks jammerlijke flops als The cube, K2 zoekt K3 en 5 tegen 5 momenteel geen overtuigende, grote hits. Wat Johan Derksen betreft is het einde van Gordons tv-loopbaan in zicht: "Ik denk dat Talpa zijn contract ook niet verlengd. Hij zal een godsvermogen verdienen, maar wat moeten ze met iemand die overal afhaakt en nergens komt opdagen?"

Of en hoe Gordon gaat reageren op De Snor zal moeten blijken...

Meer over