Jörgen Raymann hekelt beleid NPO

Jörgen Raymann irriteert zich mateloos aan de beleidsvoering van de NPO. De Raymann!-presentator maakte zelfs bijna de overstap naar SBS 6.

Jörgen Raymann start zaterdag met zijn nieuwe programma Raymann!. Door alle bezuinigingen bij de publieke omroep moet zijn show met erg weinig geld gemaakt worden. De uitzendingen worden een kwartier korter dan in eerste instantie de bedoeling was, en de NPO schrapte zes afleveringen. Volgens de presentator had dit ook anders gekund.

Jörgen Raymann

Jörgen Raymann vertelt in het AD dat de publieke omroep zijn geld in de verkeerde projecten pompt. "Het probleem is dat ze nog steeds doelgroeptelevisie maken. Hindoestanen hebben bijvoorbeeld nog steeds hun eigen omroepje dat alleen in de middag uitzendt. Pure geldverspilling vind ik dat", aldus Raymann.

SBS 6 

Jörgen Raymann werd door SBS 6 uitgenodigd om te praten over een eventuele overstap naar de commerciële zender. John de Mol bood hem zelfs twee formats aan. "Maar mijn moraliteit en loyaliteit liggen nog bij de publieke omroep. Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb gemaakt. We hebben toch iets unieks neergezet: een late night-programma met een multiculti-dna en een donkere presentator bovendien", vertelt de Zo: Raymann-presentator.

NPO

Ondanks het feit dat Jörgen Raymann en de NPO over een verschillende visie beschikken, verlaat de presentator de publieke omroep niet. Toch hoopt Jörgen dat hij in de toekomst zijn stempel op de beleidsvoering kan drukken. "Er zal wel een punt komen dat ik niet meer voor de camera hoef te staan. Dan wil ik bij de publieke omroep misschien een bestuurlijke functie. Alleen dan ben je in de positie om echt iets te veranderen" , besluit Raymann.

De NPO is flink aan het vernieuwen, zo werd er een vernieuwde app gelanceerd.

Reageren