Kees Tol over Nick en Simon, Die Suid-Afrikaanse Droom

In Nick en Simon, Die Suid-Afrikaanse Droom speelt Kees Tol de manager van het Volendamse duo. Hoe kijkt hij terug op het Zuid-Afrikaanse avontuur?

Je bent met Wie Is De Mol? ook in Zuid-Afrika geweest. Hoe was het om terug te zijn?

„Leuk! Hoewel het niet met elkaar te vergelijken is. Tijdens Wie is de Mol? ben je meer bezig met het vervullen van je rol, de mol dus in mijn geval. Misschien heb ik tijdens Wie is de Mol? wel mooiere dingen gezien dan tijdens de reis met Nick en Simon, maar toen heb ik op een andere manier genoten. Met Nick en Simon was ik op m’n dooie gemakkie.”

Hoe was het om de manager van Nick en Simon te zijn?

„Dat is eigenlijk een grote grap, ik ben natuurlijk helemaal geen manager. Ik doe het op geheel eigen wijze en dat lijdt soms wel tot een beetje irritatie bij de heren. Zij zijn een echt management gewend, dus
dat was even omschakelen.”

Was het nog lastig om Nick en Simon aan het werk te krijgen in Zuid-Afrika?

„Die jongens zijn retemuzikaal. Als ze hun gitaar pakken, een moppie zingen en er ook nog een camera draait, dan trekt dat wel de aandacht. En als ik dan uitleg dat het om twee beroemde gasten uit Holland gaat, gaan veel mensen overstag. Heel eerlijk, ik ben geen fan, ik luister niet naar hun muziek. Maar als ze live spelen, krijg ik wel kippenvel!”

Hoe kijk je terug op de opnames?

„Ik kijk terug op een fantastische reis. Het was een cocktail van muzikale ervaringen. We zijn het hele land doorgescheurd. Zuid-Afrika is zo’n gevarieerd land. Witte muziek­stromingen, zwarte muziekstromingen, rap, gospel. Ik vond de diversiteit van Zuid-Afrika heel tof. Het is een bijzonder programma om te maken, helemaal samen met je vrienden.”

Je was nu dus even de manager van Nick en Simon, maar je bent ook presentator, acteur, producer en columnist. Is er ook nog iets wat je niet kan?

„Zingen! Ik ben wel muzikaal, ik kan goed luisteren naar muziek en heb er ook wel verstand van. Maar mooi zingen kan ik echt niet.”

Wat gaan we de komende tijd nog meer van je zien?

„Mijn ambitie ligt bij het acteren, daar zou ik echt wel graag in verder willen. En presenteren staat hoog bovenaan het lijstje. Momenteel zijn we weer druk met de voorbereidingen voor De Zomer Voorbij. Verder zit ik af en toe bij Shownieuws als muziekdeskundige, lekker kwebbelen over muziek.”

Reageren