Kees Tol over Wie is de Mol?

Presentator en acteur: "Ik schreef alles op wat ik zag en hoorde."

Hoe heb je je voorbereid en op wat voor soort opdrachten hoopte je? 

"Ik heb wat afleveringen teruggekeken op internet. Hoe erg: ik had nog nooit een volledige aflevering van WIDM gezien. Toen ik de spectaculaire opdrachten voorbij zag komen, ging mijn hart sneller kloppen. Niet veel mensen weten dit van mij, maar ik hou nogal van snelheid en spanning."

Welke medekandidaat heeft je het meest verrast? 

"Joep van Deudekom, misschien wel de oudste van het stel. Ik stond ervan te kijken hoe snel hij opging in het spel. Zo geraffineerd en precies, niets ontging hem. Voor we vertrokken uit Amsterdam had Joep alle kandidaten gegoogeld en de informatie verwerkt in een Excelsheetje."

Wat was je tactiek?  

"Gewoon mezelf zijn, en ik schreef alles op wat ik zag en hoorde. Van het beleg van Ewouts broodje tot de korte broek van Daniël: ik noteerde het in mijn Mol-boekje. Na de eerste dag was dit al een tweede natuur."

Wat viel je mee of tegen aan jezelf? Heb je nog nieuwe inzichten over jezelf opgedaan? 

"Ik vond het soms moeilijk om constant met het spel bezig te zijn. ‘s Avonds zeiden Tim en ik tegen elkaar: tijd voor bier en tieten? Dit betekende dat we het spel even lieten voor wat het was en gingen praten over het 'normale leven'."

Wat was het leugentje tegenover vrienden en familie over waar je naartoe was?

"Dat houd ik liever voor mezelf."

Reageren