Chateau Ali Express?

Kledinglijn Maxime Meiland lijkt uit Chinese webwinkel te komen

24 april 2020 19:46 | sterren | Door Televizier

© Annoeska Philips | Talpa Pers
De eigen kledinglijn van Maxime Meiland lijkt niet zo 'eigen' als de Chateau Meiland-ster wil doen laten geloven. RTL Boulevard ontdekte dat haar ontwerpen namelijk ook gewoon te koop zijn bij de Chinese webwinkel Ali Express. Oeps.

Voor de 24-jarige Maxime Meiland kwam er een droom uit toen ze onlangs haar eigen kledinglijn kon lanceren. Jasjes, blousejes, tasjes; wie wil kan een hele garderobe bij elkaar shoppen in de webwinkel van de Chateau Meiland-ster. Maar nu blijkt dat de kleding uit deze lijn toch niet helemaal uit de koker van de Meiland-telg. De kledingstukken die te zien waren in haar eigen online realityserie Wat wil Maxime? blijken regelrecht van de Chinese webwinkel AliExpress te komen.

Zoekfunctie AliExpress

RTL Boulevard ontdekte het bedrog toen het afbeeldingen van de kleding van Maxime door de zoekmachine van AliExpress haalde op zoek naar vergelijkbare items. Maar in plaats van kleding die lijkt op de ontwerpen van Maxime, kwamen de ontwerpen zelf tevoorschijn op de Chinese webwinkel. Het gaat onder meer om een opvallende hartjestrui, een jurk met streeppatronen en een groene blazer. 

Reactie Maxime

In een reactie aan RTL Boulevard laat Maxime weten: "In mijn collectie gebruik ik stoffen uit China. Sommige stoffen heb ik zelf ontworpen, andere stoffen hebben een patroon dat gemaakt is door de fabriek daar. (..)" Over de gelijkenis laat de dochter van Martien en Erica Meiland niets los. Natuurlijk kan het ook nog zo zijn dat Maxime zelf ook niet wist dat de kleding die zij in China heeft laten maken of besteld heeft ook te koop is aangeboden via Ali Express. Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

Nikkie Plessen

Maxime is overigens niet de enige bekende Nederlander die in opspraak raakt met een 'eigen' kledinglijn die niet zo eigen blijkt. Zo'n zes jaar geleden kopieerde ook Nikkie Plessen en aantal items van een collega-ontwerper. Doordat deze ontwerpster stomtoevallig ook Nederlands was, kwam het bedrog aan het licht. Nikkie gaf later toe de items gewoon heel leuk te vinden. Met Nikkie is het uiteindelijk goed gekomen. Haar modelabel is inmiddels miljoenen waard. 

Meer over