Uitgespeeld

Leonie ter Braak vertelt waarom ze overstapte naar RTL

15 mei 2023 11:21 | sterren | Door Esther Hut

Afgelopen oktober maakte Leonie ter Braak een carrièremove door de overstap naar RTL te maken. Niet iedereen bij SBS zag dat aankomen, maar de presentatrice vertelt nu meer over de reden van haar vertrek bij de zender.

Ze vertelt er openhartig over in de eerste aflevering van Rooijakkers over de Vloer.

Rooijakkers over de Vloer

"Soms heb je het gevoel dat je wel uitgespeeld bent. Dat je voor je gevoel heel veel verschillende dingen hebt mogen doen, maar dat het dan toch niet echt van de grond is gekomen. Dan is het tijd om verder te gaan,” vertelt Leonie aan Art.

Als Art vraagt of ze het gevoel heeft dat haar programma’s bij SBS niet van de grond kwamen, blijkt dat zo te zijn. “Ik heb daar wel programma’s mogen maken die ik wilde maken. En dat had niemand verwacht van mijn overstap van SBS naar RTL. Het blijkt alleen lastig om deze programma’s te laten slagen.

Volgens de presentatrice wil het niet zeggen dat er geen goede programma’s worden gemaakt. "Het is SBS niet gegund, wat je ook maakt. Dat is moeilijk daaraan. Het wordt soms niet gevonden of gezien door de kijker."

Blow Up

Bij SBS was Leonie onder andere te zien in Kinderen Kopen Een Huis, HLF8 en Ladies Night. Nu ze bij RTL zit gaat ze het ook flink druk krijgen de komende tijd. Ze heeft net de opnames van Het Perfecte Plaatje Op Reis erop zitten, waar ze als kandidaat te zien is. Daarnaast neemt ze het stokje van Chantal Janzen over en presenteert ze met Martijn Krabbé het nieuwe seizoen van Blow Up.

Rooijakkers Over De Vloer is elke zondag om 21:30 uur te zien op RTL4. De afleveringen zijn ook terug te kijken op Videoland.

Meer over