Lies Visschedijk praat over zelfmoord van haar man Marc van Uchelen

Begin juni maakte acteur Marc van Uchelen een einde aan zijn leven. In Vroege Vogels praat weduwe Lies Visschedijk voor het eerst over dit verlies.

Visschedijk heeft een column in het radioprogramma Vroege Vogels. Normaal belicht ze hierin de grappige kant van de flora en fauna, nu gebruikt ze de column vooral als troost. 

Steenhommels

Lies praat in veel metaforen over het verlies van haar man en de periode die daarop volgde. Zo vergelijkt ze haar eigen situatie met die van de steenhommels voor haar huis.

Ze vertelt: "Eigenlijk zijn we allemaal als die donzige hommels. Ons leven is zo kort, we vliegen maar door, we werken maar door en we kruipen bij elkaar. We voeren de larfjes, we poetsen onze antennes en soms kunnen we ons huis even niet meer vinden."

Rust voor Visschedijk

Uit de column is af te leiden dat de actrice langzaamaan haar leven weer oppakt. "De afgelopen weken was het nogal druk op mijn stoepje. Huilende mensen, pannen soep, bossen bloemen, lege afhaalverpakkingen. Dit alles bezette mijn stoep bijna de hele dag", aldus Lies. Inmiddels is de rust weer een beetje wedergekeerd in huize Visschedijk. 

Marc Uchelen

Op 1 juni 2013 pleegde Marc Uchelen zelfmoord. Hij bleek al langere tijd depressief te zijn. Hij liet niet alleen Lies, maar ook hun twee zoontjes Sjef en Ko achter.

Meer over:

Reageren