Rechtszaak RTL

Linda de Mol: Raar dat anderen mijn programma's presenteren

17 oktober 2019 09:06 | sterren | Door Televizier

Linda de Mol noemt het 'raar' dat haar succesvolle RTL-programma's Weet ik veel?! en Oh wat een Jaar! straks gepresenteerd gaan worden door anderen. 

Dat vertelde De Mol woensdagavond in Ladies Night, de nieuwe talkshow van Merel Westrik op Net5. "Het voelt raar dat mijn programma's nu door anderen gepresenteerd gaan worden", aldus Linda over de beslissing van de rechter dat ze de door haarzelf bedachte RTL-programma's niet mee mocht nemen naar haar nieuwe zender SBS6.

Tv-Oorlog

In de 'oorlog' tussen SBS van Linda's broer John de Mol en RTL zijn al heel wat programma's van eigenaar gewisseld. Zo nam Linda zelf Miljoenenjacht en Ik hou van Holland mee naar SBS, maar nam broer John ook de succesvolle formats Dance Dance Dance en It takes 2 af van RTL om ze uit te kunnen zenden bij zijn SBS6. De programma's worden namelijk geproduceerd door De Mol's Talpa producties.

Chantal Janzen

Ook Chantal blijft slapen is een van de programma's die De Mol mee heeft genomen naar SBS6, maar alleen bleef presentatrice Chantal Janzen achter bij RTL. Wie '.... blijft slapen' straks bij SBS6 gaat maken is nog onbekend, maar Chantal besloot een soortgelijk programma te gaan maken bij RTL. Dat resulteerde in Chantal's Pyjama Party. Linda de Mol moet aan zo'n constructie niet denken, vertelde ze bij Ladies Night: "Ik kan dezelfde formats net iets anders gaan doen, maar ik wil liever proberen met iets helemaal nieuws te komen." 

Meer over