Linda de Mol wil 50.000 euro van afperser

18 juni 2015 11:03 | sterren | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie

Linda de Mol eist 50.000 euro schadevergoeding van afperser Dirk M. Ze maakte namelijk 100.000 euro extra kosten voor beveiliging vanwege M.

Linda de Mol moest extra maatregelen nemen door de bedreigingen. Ze moest bijvoorbeeld een chauffeur inhuren om haar zoon naar school te brengen. M. heeft gezegd dat hij daar mee kan leven en dat hij Linda de Mol het geld wil betalen. Al is het natuurlijk zeer de vraag of Dirk M. dat geld wel heeft.

Goed doel

Dirk M. staat vandaag voor de rechter omdat hij John de Mol en Linda de Mol een jaar lang afperste. Hij dreigde in brieven de kinderen van Linda iets aan te doen wanneer John geen geld zou overmaken. In de rechtszaal vertelde M. dat hij van plan was dat geld aan goede doelen te schenken in het buitenland. „Een stemmetje zei dat ik moest doorzetten”, zei Dirk M. vandaag in de rechtszaal. Volgens hem was hij nooit serieus van plan om geweld te gebruiken tegen de familie De Mol, maar was hij wel voornemens een wapen aan te schappen: „Maar ik wist niet waar je dat moest kopen.”

Dementie

De afperser hoefde de afgelopen maanden niet in de cel door te brengen omdat het geestelijk en lichamelijk nogal slecht gaat met de man. Hij zou zeer mager zijn en lijden aan dementie. Later vandaag zal de officier van justitie de strafmaat bekend maken.

Meer over