Bijna een jaar geleden

Luuk Ikink emotioneel bij Humberto: 'Ik denk elke dag aan Peter R. de Vries'

1 juli 2022 09:50 | sterren | Door Judith Regeling

© RTLXL still
Het is komende week alweer een jaar geleden dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries is doodgeschoten. Luuk Ikink blikte daarom gisteravond bij Humberto terug op die heftige periode.

Nog altijd zitten de emoties hoog bij Luuk Ikink.

Lees ook: Luuk Ikink behoorlijk in verlegenheid door Linda de Mol 

Peter R. de Vries

Op 6 juli is het een jaar geleden dat Peter R. de Vries vlak na een uitzending van RTL Boulevard werd neergeschoten, waarna hij 11 dagen later het leven liet. Een heftige gebeurtenis, die nog altijd zijn weerslag kent op het team van Boulevard. "Je praat er het hele jaar over, bijna elke dag", vertelt Luuk aan Humberto Tan. "Er zijn zoveel momenten dat je er iets over zegt of dat je een fragmentje ziet. Zelfs als wij een fragment laten zien die totaal niet over Peter R. de Vries gaat maar waar je Peter even in onze uitzending ziet, denk je weer: oh ja, daar was hij ook nog bij." 

Luuk Ikink

Voor Luuk Ikink zelf is er één fragment in het bijzonder dat hij wil uitlichten. "Peter kennen veel mensen die naar de tv kijken vooral als een beetje een norse man die het altijd beter wist. Hij wist het ook altijd beter, zo vond hij zelf. (...) Maar je kon hem ook weleens verrassen met iets grappigs waar hij dan onbedaarlijk hard om kon lachen." Benieuwd waar Peter niet met een stalen gezicht naar kon kijken? Bekijk dan hieronder de video.

Meer over