Manuel Venderbos breekt hiel in Zuid-Afrika

Het zit Manuel Venderbos bepaald niet mee. Tijdens een reis in Zuid-Afrika voor het EO-programma 3Onderzoekt brak de onfortuinlijke presentator zijn linkerhiel.

Manuel sprong bij zijn hotel over een hek van 2.70 meter hoog met spikes. Deze maatregel nam hij niet zomaar. Na een dag hard werken kwam hij met geen mogelijkheid zijn hotel meer in.

Ziekenhuis

De gewaagde sprong over het hek liep bijna noodlottig af. Toen Manuel zich de volgende morgen in het plaatselijke ziekenhuis meldde, kreeg hij te horen dat zijn linkerhiel gebroken was en zijn rechterhiel zwaar gekneusd. In zijn volgende bericht liet Manuel zien dat hij zijn gevoel voor humor ondanks alle ellende nog niet was verloren.

Pechvogel

Dat de EO-presentator een pechvogel is als het op tripjes naar het buitenland aankomt, bleek al eerder. In 2010 was hij kandidaat bij Wie is de Mol?, maar daar moest hij het programma vroegtijdig verlaten wegens ziekte. En toen hij voor het programma De Pelgrimscode in Turkije rondreisde, vertrok hij plotsklaps naar huis wegens oververmoeidheid. 

3Onderzoekt

In het journalistieke programma 3Onderzoekt gaan EO-presentatoren op pad om misstanden aan de kaak te stellen en slachtoffers aan het woord te laten. Eerder dook de waaghals al onder in de gayscene van Sint-Petersburg, waar hij protesteerde tegen de discriminatie van homo’s. Verder logeerde hij bij een pedofiel.

Gelukkig waren de meeste opnames in Zuid-Afrika al gemaakt en heeft Manuel alleen zijn laatste interview zittend in zijn hotel moeten doen. Nu, weer terug in Nederland, kan Manuel gelukkig rustig met zijn voet omhoog op de bank zitten.

Meer over:

Reageren