Marc van der Linden nu 81 kilo lichter

De kilo's blijven er afvliegen bij Marc van der Linden. Op zijn Facebookpagina kondigt de royaltykenner met enige trots aan maar liefst 81 kilo lichter te zijn.

Marc (47) begon vorig jaar oktober met zijn afvalrace die uiteindelijk een duurloop bleek. Eind april van dit jaar liet hij weten 50 kilo kwijt te zijn. Een maand later maakte hij bekend dat de teller op 65 kilo stond en nu blijkt er al meer dan 160 pond als sneeuw voor de zon verdwenen.

Facebook

Op zijn nieuwe, openbare Facebook pagina staat Van der Linden stil bij zijn prestatie: "Een enorm getal en ik kan het me nauwelijks voorstellen. Als ik de foto's zie van hoe ik was, dan moet ik even slikken. Niet omdat ik toen niet gelukkig was, of wat dan ook, maar omdat er gewoon ontzettend veel veranderd is..."

Dieet

Marc hult zich nog steeds in stilzwijgen over de manier waarop hij in zo'n relatief rap tempo is vermagerd. Hij liet eerder doorschemeren dat zijn overgewicht deels veroorzaakt werd door een medische conditie die inmiddels gecorrigeerd zou zijn. Hoe hij daarna is afgevallen, laat hij in het midden omdat het voor iedereen een persoonlijk proces is: "Maar geloof me: hét wonderdieet bestaat niet. Ik heb het althans niet ontdekt. Voor iedereen die wil afvallen is er maar één echt belangrijk advies: luister naar jezelf en niet naar anderen. Hoe goedbedoeld de adviezen ook zijn: alleen jij kunt dingen echt veranderen. Bij mij heeft dat jaren geduurd."

Meer over: