Meidengroep ADAM is nep: grap van BNN

8 April 2015 14:20 | sterren | Door Televizier

© Jacob van Rozelaar - BNN

De meidengroep ADAM, bekend van hun orgasmeclip, blijkt niet echt te zijn. Het is een grap van BNN, de omroep die een 'realityserie' over de meiden uitzond.

ADAM plaatste woensdag een video op YouTube waarin de dames uitleggen dat ze de boel al die tijd hebben belazerd. In de laatste aflevering van hun 'realitysoap' Like ADAM, die dinsdagnacht werd uitgezonden, bleek al dat de serie volledig gescript was. De uitzending eindigde met een 'moord' op de manager van de groep.

Orgasmeclip

ADAM, bestaande uit Anna Speller, Eva Cleven, Loulou Hameleers, Sanne den Beste en Suzanne Kipping, haalde wereldwijd het nieuws met hun clip bij het nummer Go To Go. In de video is te zien dat de dames tijdens het zingen een orgasme krijgen en dat werd een regelrechte hit op YouTube.

Realityserie

Kort nadat de Go To Go-video viral ging, werd bekend dat BNN een realitysoap ging maken over ADAM. Die serie is volledig gescript, blijkt nu. De omroep wilde een dramaserie maken over een bandje en zette de groep zelf via audities in elkaar. Om aandacht te krijgen in de media werden allerlei relletjes in scène gezet: Loulou deed alsof ze een relatie had met Christina Curry en nieuw bandlid Valerie raakte zogenaamd betrokken bij een gevecht.

Anna Speller

Het enige dat niet gespeeld was, was het vertrek van Anna Speller uit ADAM. Haar vader overleed en daarom is zij in december echt uit het project gestapt, waarna ze werd vervangen door Valerie. Anna was kandidaat in het nieuwe spelprogramma De Zeven Zeeën. Voordat ze in Like ADAM speelde, acteerde ze ook al in De Co-assistent, ONM en de Feuten-film en zong ze in K-otic.

Kijkcijfers

Like ADAM is niet de hit geworden waar BNN op zal hebben gehoopt. De serie trok weinig kijkers op de late dinsdagavond van NPO 3. De laatste aflevering werd verschoven naar na middernacht en trok daar 50.000 kijkers.

Bekijk hieronder de video waarin ADAM het geheim onthult:

Meer over