Monic Hendrickx speelt mee in Familie Kruys seizoen 3

Monic Hendrickx heeft een rol in het derde seizoen van Familie Kruys te pakken. De Penoza-ster speelt de psychiater van vader Thomas Kruys (Hans Dagelet).

Aan het eind van het tweede seizoen werd Thomas vanwege zijn drankprobleem in de steek gelaten door de hoogzwangere Ruxandra (Elise Schaap). Om haar terug te winnen gaat hij in therapie bij Rozemarijn, maar deze psychiater is misschien niet al te geschikt voor die klus, zo laat Monic doorschemeren over haar personage.

Bijrol

In tegenstelling tot Penoza speelt Monic "slechts" een bijrol, maar volgens de actrice brengt dat soort kleinere rollen ook uitdagingen met zich mee: "Bijrollen vind ik vaak moeilijker dan hoofdrollen omdat je minder tijd hebt. Je moet oppassen dat je niet te veel in te weinig tijd propt."

Uitdagend

Door de rol in Familie Kruys ging voor Monic een langgekoesterde wens uit: spelen met ouwe rot Hans Dagelet: "Dat was er nog nooit van gekomen. Soms loopt het gewoon zo dat je elkaar niet eerder treft. Hans is iemand die uitdagend speelt, hij probeert je echt uit het lood te slaan. Dan moet je proberen in je rol te blijven. Ik ben een paar keer in de lach geschoten en heb me meermaals afgevraagd of ze wel zo psychiatrisch verantwoord te werk ging.”

Videoland

Fans van Familie Kruys hoeven niet te lang te wachten: het gehele derde seizoen is vanaf vrijdag 27 januari te zien op Videoland. Daarna start RTL 4 half maart met de reeks. 

Reageren